Δελτίο Τύπου:
Συνεδρίαση Δ.Σ 19/05

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Την Πέμπτη 19/5/2022 συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου μας. Με αφορμή και το κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ το σωματείο μας αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στις 9/6, ώστε οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε για την Πανελλαδική Σύσκεψη στις 18 με 19 Ιούνη, για το πως θα ενταθεί ο αγώνας κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, πως θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με όλες τις αιτίες που γεννούν την φτώχεια, την ανέχεια και τους πολέμους.

Συζητήσαμε τις εξελίξεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλείας αλλά και συνολικότερα. Σήμερα, οι εργαζόμενοι καλούμαστε εκ νέου να πληρώσουμε με νέες θυσίες τις συνέπειες του πολέμου, με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία όχι μόνο προετοιμάζονται για μια παρατεταμένη φάση του, αλλά και για την ενδεχόμενη επέκτασή του στην περιοχή και για μια νέα εποχή ανελέητου ανταγωνισμού. Οι μισθοί ψίχουλα και παρά τις πενιχρές αυξήσεις της κυβέρνησης, εξανεμίζονται από την ακρίβεια. Την ίδια στιγμή πληρώνουμε δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας.

Από τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), με αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Στο πλαίσιο αυτό  κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκαν:
Συμμετοχή στην κινητοποίηση την Πέμπτη 26/5 στις 18:30 στο Υπουργείο Εργασίας, με βάση το κάλεσμα του σωματείο της Vodafone  στη σύσκεψη με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο του Κεραμεικού, Δευτέρα 6/6, 8.00 πμ ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ.
– Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Πέμπτη 9/6, στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Στη ΓΣ θα συζητήσουμε όσα μας απασχολούν και θα οργανώσουμε την πάλη μας για το επόμενο διάστημα. Επίσης, θα συζητηθεί το κάλεσμα για συμμετοχή του σωματείου μας στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19/6.
Ραδιοφωνική εκπομπή του Σωματείου μας, Πέμπτη 26/5, 19.00 στο Web Radio του ΠΑΜΕ

Η δραστηριότητα δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω, βρισκόμαστε μέσα σε κάθε χώρο εργασίας και παρεμβαίνουμε για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει.

Βγαίνουμε μπροστά, δε συμβιβαζόμαστε, διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη!