9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ BLACK OUT ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!
ΟΛΟΙ 10.30Π.Μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να μας τσακίζουν τη ζωή, ότι δεν περιμένουμε σωτήρες ούτε μια άλλη κυβέρνηση για να μας σώσει, αλλά παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Την ίδια στιγμή που μας πείθουν να δεχτούμε να ζούμε με μισθό στον πάτο, να περάσουμε τη «βαρυχειμωνιά» με 2 πουλόβερ μέσα στο σπίτι, να περιμένουμε πότε θα γίνουν εκλογές για να μας σώσουν οι σωτήρες που μας έφεραν μέχρι εδώ και ενώ η απεργία υπονομεύεται ήδη από την κήρυξή της από τους ανθρώπους των εργοδοτών στο κίνημα, ώστε να μην ξεσηκωθούμε και διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν, εμείς οι εργαζόμενοι οργανώνουμε τη δική μας αντεπίθεση!

Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, ώστε να δοθεί βροντερό μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε στο κρύο για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων. Δε θα δεχτούμε να ζούμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του ομίλου ΟΤΕ. Δε θα δεχτούμε να μην έχει το ψυγείο μας τρόφιμα, να κρυώνουν τα παιδιά μας και οι οικογένειες μας το χειμώνα, να μη μπορούμε να πληρώσουμε το ενοίκιο και το ρεύμα για να σώζονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τζίροι.

Η αγανάκτηση που νιώθουμε εμείς οι εργαζόμενοι στην Cosmote e-Value πρέπει να εκφραστεί σε συλλογική οργάνωση μέσα από το σωματείο μας, με συμμετοχή στην απεργία. Να κάνουμε πέρα λογικές διαφόρων συνδικαλιστικών δυνάμεων που μας καλούν να κάτσουμε στα αυγά μας για χάρη της κερδοφορίας του ΟΤΕ, να είμαστε ευχαριστημένοι με τη ΣΣΕ που έχουν υπογράψει για την Cosmote e-Value χωρίς καμιά ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο και πετώντας απ’ έξω χιλιάδες επινοικιαζόμενους, να περιμένουμε τι ξεροκόμματο θα περισσέψει από το τραπέζι της εργοδοσίας.

Είναι ψέμα ότι τη βαρυχειμωνιά θα την περάσουμε όλοι. Οι κολοσσοί της ενέργειας, οι μονοπωλιακοί όμιλοι στα σούπερ μάρκετ, στις τηλεπικοινωνίες έχουν τρελά κέρδη μέσα από το δικό μας κλεμμένο ιδρώτα. Ειδικά αυτή την περίοδο που βλέπουμε συνεχώς τον μισθό μας να εξανεμίζεται όλο και νωρίτερα, ο ΟΤΕ συνεχώς ανακοινώνει αυξημένα έσοδα, τζίρους δισεκατομμυρίων, επενδύσεις, όπως τα 7 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα που η ανάπτυξη της ανθρωπότητας, της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής μας, εμείς να καλούμαστε να ζήσουμε με όρους προηγούμενου αιώνα να δουλεύουμε για ψίχουλα, να σκεφτόμαστε αν θα ανάψουμε τον θερμοσίφωνα, το καλοριφέρ και τον φούρνο στο σπίτι μας.

Γι’ αυτό τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητος ο αγώνας για την διεκδίκηση μίας πραγματικά σύγχρονης συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το σωματείο μας έχει καταρτήσει σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και μορφής απασχόλησης. Προβλέπει κατώτατο μισθό τα 1.008€, όπως και μια σειρά επιδόματα, διατάξεις για την προστασία της μητρότητας-της πατρότητας, εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, δαπάνη φύλαξης παιδιών, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων, αποτελεί συλλογική δικλείδα ασφαλείας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Για όλα τα παραπάνω, στις 9 Νοέμβρη κανένας εργαζόμενος να μην μπει για δουλειά, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μεγάλες μάχες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στη Μαλαματίνα. Μάχες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, κόντρα στον δισταγμό και στη λογική ότι «τίποτα δεν αλλάζει». Να εκφράσουμε τη στήριξή μας στις μεγάλες απεργίες σε κρίσιμους κλάδους σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία.

Να διαδηλώσουμε μαζί με τους συναδέλφους στον κλάδο μας, τους εργαζόμενους στην «Skroutz» που δίνουν αγώνα εδώ και δύο εβδομάδες απέναντι στις απαράδεκτες προβλέψεις των ατομικών συμβάσεων που έφερε η εργοδοσία που τόσα χρόνια παρουσιάζονταν ως πρότυπο-εργοδότη και παλεύουν για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ που θα τις ακυρώνει στην πράξη.

Στους χώρους που δουλεύουμε οι αρνητικές-για τους εργαζόμενους-εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Την ώρα που ο όμιλος ΟΤΕ μετράει τόσα κέρδη, η εντατικοποίηση και οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς δίνουν και παίρνουν, ώστε να εντείνεται η εκμετάλλευση, να αυξάνεται η κερδοφορία ενώ ο μισθός μας δεν καλύπτει ούτε τα στοιχειώδη με την αύξηση του πληθωρισμού. Στο Γαλάτσι η εργοδοσία λυσσάει να θέσει σε εφαρμογή το νέο καθεστώς ωραρίου και υπερωριών, γι’ αυτό απολύει συναδέλφους μας που εναντιώθηκαν σε αυτά.

Το τελευταίο διάστημα μας μιλάνε διαρκώς για τις δυνατότητες ανέλιξης, ενώ ούτε θέση δεν αλλάζουν σε όσους δουλεύουν 5, 10 και 15 χρόνια στο ακουστικό! Που δεν βγάζουν ούτε κιχ για αύξηση στο μισθό σε όσους αναλαμβάνουν παραπάνω καθήκοντα. Όταν κυριαρχεί η συνολική υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, ακόμη και η ανέλιξη που πλασάρουν έχει ημερομηνία λήξης. Γι’ αυτό κανείς να μη μείνει σε κούφιες υποσχέσεις μακριά από τη συλλογική οργάνωση. Όλοι στην απεργία! Δεν έχουμε άλλο δρόμο από την πάλη μέσα από το σωματείο μας για ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουμε σήμερα!

Στις 9 Νοέμβρη πρέπει να νεκρώσουν όλα τα κτίρια, κάθε λάπτοπ να μείνει κλειστό, να μη δεχτούμε τον εκβιασμό της τηλεργασίας σε μέρα απεργίας!

H απεργιακή μάχη πρέπει να στείλει μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι αρκετά έχουμε πληρώσει, δε θα δεχτούμε να ζήσουμε άλλον έναν γύρο επίθεσης. Η επιτυχία της μπορεί να δείξει στην πράξη τη δύναμη των εργαζομένων, της ενεργής συμμετοχής στο σωματείο, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης, θα φέρει γενικευμένη λαϊκή ανάταση. Όλοι στον αγώνα!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Καλούμε σε σύσκεψη τους εργαζόμενους την Πέμπτη στις 3/11 στις 6.00μμ στο ΕΚΑ(3η Σεπτεμβρίου και Μάρνη) για να συζητήσουμε μπροστά στην απεργία, να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε κτίριο, ώστε στις 9 Νοέμβρη κανείς να μη μπει για δουλειά, να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ σε όλη την Cosmote e-Value.

Διεκδικούμε:
• Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, με κατώτατο μισθό τα 1008€, πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους μισθούς.
• Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, πλήρης και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο 5ημερο 35ωρο.
• Ξεπάγωμα των ωριμάνσεων και ένταξη στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας.
• Όχι στην σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα της εργασίας. Όχι στα συστήματα αξιολόγησης.
• Αναγνώριση των ειδικοτήτων, των καθηκόντων της θέσης εργασίας, σαφείς προσδιορισμός του τόπου εργασίας.
• Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
• Να καταργηθεί η τηλεργασία και οι ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις που την επιβάλουν. Μέτρα για την επιστροφή στους χώρους δουλειάς.
• Προστασία των τηλεργαζόμενων από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το κόστος της τηλεργασίας να βαρύνει αποκλειστικά τον εργοδότη.
• Προστασία της μητρότητας και της πατρότητας. Κάλυψη των εξόδων των παιδικών σταθμών μέχρι την κάλυψη των αναγκών προσχολικής αγωγής από το κράτος.
• Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Επαναφορά όπου λειτουργούσαν και επιβολή πούλμαν για τη μεταφορά στον χώρο δουλειάς. Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ.
• Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας με έλεγχο της εργοδοσίας.
• Καθημερινή παρουσία γιατρού εργασίας σε όλους τους χώρους.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
• Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
• Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.