ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Την ώρα που μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες ασθενείς του λάου μας φανερώνεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή που έχει ως κριτήριο όχι την ζωή και την υγεία μας αλλά την διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε κόστος.

Αναδεικνύεται πως τα συμφέροντα των εργαζομένων για ζωή και δουλειά με δικαιώματα είναι σε διαρκή σύγκρουση με το ζύγι του καπιταλιστικού κέρδους των εργοδοτών με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης. Γι αυτό δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας , δεν επιτάσσουν την ιδιωτική υγεία, αφήνουν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, τα ΜΜΜ, τα σχολειά, τα πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς.

Την στιγμή που καθημερινά παλεύουμε για την υγεία και την ζωή μας κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για την επίθεση στα δικαιώματα μας.

Φορτώνουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας με τους χιλιάδες αντιλαϊκούς νόμους που πέρασαν ένα χρόνο τώρα. Ετοιμάζουν την εργασιακή ζούγκλα με το νέο νόμο που καταργεί το 8ωρο,καθιερωνει τις απλήρωτες υπερωρίες , νομιμοποιεί την τηλεργασία.

Σε τέτοιες συνθήκες κλιμακώνεται η καταστολή και η τρομοκρατία για εμπεδωθεί η υποταγή στην νέα «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν με στόχο τον εχθρό λαό που δεν είναι άλλος από τις μανάδες που βγαίνουν βόλτα με τα παιδιά τους, τους μαθητές και φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν, τους εργαζόμενους που καθημερινά παλεύουν για το ψωμί τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Η καταστολή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και του κράτους της και συμπληρώνει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Έτσι και στην Evalue καθημερινά είναι τα κρούσματα τρομοκρατίας με warning letters, deadlines, αξιολογήσεις, απαράδεκτες συμπεριφορές και απειλές για απολύσεις, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει και το ΔΣ του σωματείου μας για την πρωτοπόρα αγωνιστική δράση του. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με το σωματείο για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου ώστε οι εργαζόμενοι υποταγμένοι να στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα της εταιρείας και να μην διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

Εγκληματική είναι και η ευθύνη της εργοδοσίας στην Εvalue που τα «πρωτόκολλα υγείας» σταματούν στην είσοδο της εταιρείας και στην «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων. Συγκεκριμένα δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία μας, απουσιάζει η απολύμανση ,η θερμομέτρηση, η ευρεία ιχνηλάτηση με σκοπό και τη σωστή ενημέρωση και προφύλαξη όλων των συναδέλφων, τα δωρεάν προληπτικά τεστ μέσα στον χώρο.

ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ – ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή. Συλλογικά μέσα από το σωματείο μας συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα και ομοσπονδίες κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία. Συμμετέχουμε και διεκδικούμε μέτρα που στο επίκεντρό τους θα έχουν την διαφύλαξη της δική μας ζωής και των οικογενειών μας. Δεν είμαστε παρατηρητές. Η δική μας μαζική, οργανωμένη δράση μπορεί να βάλει την σφραγίδα της στις εξελίξεις. Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι αν δεν αγωνιστούμε, αν δεν παλέψουμε η κατάσταση θα χειροτερεύει διαρκώς.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 17 ΜΑΡΤΗ, 18:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Απαιτούμε:
• Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
• Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών

Διεκδικούμε:
• Έγκαιρη και σωστή ενημέρωση όλων των εργαζομένων στο κτήριο όπου υπάρχει κρούσμα.
• Ατομικές θέσεις και υπολογιστές χωρίς καμία εξαίρεση – Τήρηση των αποστάσεων
• Ατομικά μέτρα προστασίας, όπως δωρεάν μάσκες μιας χρήσης και ατομικά αντισηπτικά σε κάθε γραφείο.
• Συχνή και προληπτική απολύμανση και εξαερισμός του κτιρίου – Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
Προληπτικά δωρεάν τεστ για όλους τους συναδέλφους.
• Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις ώστε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα κτήρια.
• Ειδικά πούλμαν για την μεταφορά των εργαζομένων στην εργασία τους
• Προσλήψεις καθαριστριών. Ατομικά δωρεάν και μιας χρήσης μέσα προστασίας και για τις καθαρίστριες
• Απολύμανση κατά την διάρκεια και ενδιάμεσα στις βάρδιες σε όλους τους χώρους
• Ειδικά μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς και τις ευπαθείς ομάδες
• Γιατρός εργασίας σε όλα τα κτίρια σε κάθε βάρδια