ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ COSMOTE E-VALUE

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στην Cosmote E-Value και ειδικότερα την πρακτική που εφαρμόζεται στο κτίριο του Κεραμεικού όπου η εργοδοσία επιδεικνύει παντελή αδιαφορία ακόμα και για το βασικό που είναι η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ μας. Συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο το κτιρίου επέβαλαν σε νέους συναδέλφους που εκπαιδεύονται να κάθονται μπροστά σε έναν υπολογιστή μαζί με δύο και τρία άτομα χωρίς να είναι οριοθετημένη ούτε η παραμικρή απόσταση.
Μόνο κάτω από την πίεση του σωματείου μας που κατήγγειλε το γεγονός πάρθηκαν ορισμένα μέτρα οριοθέτησης των αποστάσεων που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν και δεν λύνουν το πρόβλημα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η στάση αυτή της εργοδοσίας δεν έχει καμία σχέση ούτε με ανοργανωσιά ούτε με απροσεξία. Έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με το γεγονός ότι οποιοδήποτε μέτρο υγείας και ασφάλειας το θεωρεί κόστος και ασύμφορο μπροστά στην κερδοφορία της. Γι΄αυτό και έχουν αναγάγει την υποχρεωτική χρήση μάσκας ως το μοναδικό μέσο προστασίας που και αυτό τον εργαζόμενο επιβαρύνει, καθώς η εργοδοσία δεν κάνει δεκτό το στοιχειώδες αίτημα των εργαζόμενων να παρέχονται δωρεάν μάσκες μιας χρήσης σε κάθε βάρδια.
Μια σειρά ζητήματα θα μπορούσαν να λυθούν και να δουλεύουμε με πολύ λιγότερο κίνδυνο εάν γίνονταν δεκτά τα αιτήματα που βάζει το σωματείο μας, όπως: να γίνονται τεστ σε όσους εργαζόμενους χρειάζεται με έξοδα της εταιρίας και να μην αποκρύπτονται κρούσματα, να υπάρχουν άδειες με αποδοχές σε όσους νοσούν ή νοσεί μέλος της οικογένειάς μας, να υπάρχει γιατρός εργασίας σε όλες τις βάρδιες, Plexiglas στα γραφεία, αίθουσες με μεγάλες οθόνες για τους εκπαιδευόμενους όπου μπορούν να τηρούνται οι αποστάσεις. Όλα αυτά τα έχει θέσει το σωματείο μας στη διοίκηση η οποία κάθετα τα απορρίπτει γιατί μπροστά στην κερδοφορία της εταιρίας δεν λογαριάζουν το δικαίωμα στην Υγεία και ασφάλεια.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Μας θέλουν να δουλεύουμε σαν υποζύγια για να βγαίνει η δουλειά και οι στόχοι και να μη σηκώνουμε κεφάλι. Γι΄αυτό και μπροστά στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματά μας η εργοδοσία προτάσσει τον εμπαιγμό και την τρομοκρατία όπως στην πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου μας όπου επέλεξε να καλέσει την αστυνομία από τα χαράματα αντί να δεχτεί να εφαρμόσει μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.
Όλα αυτά πατάνε πάνω στο έδαφος που έχει στρώσει η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες που έχουν ξεχαρβαλώσει όλα τα εργατικά δικαιώματα και τις ΣΣΕ και τώρα συνεχίζουν με νέα επίθεση απέναντι στον εργάσιμο χρόνο για να μας ξεζουμίζουν περισσότερο και στο νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για να έχουν οι εργοδότες το ελεύθερο να ξεσαλώνουν και να μας εκμεταλλεύονται μέχρι τελικής πτώσης. Πατάνε πάνω στην ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συγκροτημένων δικαιωμάτων τις οποίες διέλυσαν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες και να οργανώσουμε την πάλη μας συνολικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Να διεκδικήσουμε σύγχρονα δικαιώματα κατοχυρωμένα με ΣΣΕ.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα διεκδικήσουμε κάθε μέτρο προστασίας που πρέπει να εφαρμοστεί για την Υγεία όλων των συναδέλφων και δε θα επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο ούτε ένας από εμάς! Η μάχη για την προστασία της Υγείας, της ζωής μας και των οικογενειών μας θα είναι αμείλικτη και το δικαίωμά μας αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Καλούμε κάθε συνάδελφο παλιό ή νέο να μη δέχεται να δουλεύει χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας. Μέσα από το σωματείο μας να διεκδικήσουμε δουλειά με σύγχρονους όρους και δικαιώματα κατοχυρωμένα σε ΣΣΕ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ