Δελτίο Τύπου:
Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες.
Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες της ΧΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στο σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟ ΣΕΤΗΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 7 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα καθώς και από δολοφονική ενέδρα που έστησαν στους συνδικαλιστές αγωνιστές των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, όπως και τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες. Όλες οι ως σήμερα ενέργειες ήταν μια πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών, του κράτους και των κυβερνήσεων.
Τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν. Οι βιομήχανοι που για ένα κομμάτι ψωμί οι χρυσαυγίτες έστηναν δουλεμπορικά γραφεία. Οι μεγαλοεργολάβοι που για χάρη τους έστηναν σωματεία στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα. Για όλους αυτούς που μέσα στη Βουλή ζητούσαν προνόμια για να κάνουν μπίζνες οι εφοπλιστές στις πλάτες και στις ανάγκες των εργαζομένων.
Είναι χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εργοδοτών, για αυτό παραμένουν ατιμώρητοι, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα. Οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Εχθροί για αυτούς είναι οι οργανωμένοι εργάτες, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου την πραγματική απάντηση την δίνουμε οι εργαζόμενοι πετώντας στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μια για πάντα κάθε φασιστοειδές μόρφωμα. Εμείς με την πάλη μας θα απομονώσουμε κάθε τέτοια φωνή μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονίες που ζούμε.

Το συμφέρον μας είναι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας την ίδια μας τη ζωή, απέναντι στο σύστημα εκμετάλλευσης, που γεννάει και θρέφει το φασισμό. Απέναντι σε όλους όσους μας θέλουν διαιρεμένους για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι, για να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς και να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου, να περνάνε ένα σωρό αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.

Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν.

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει…
Τι κρύβει μέσα του το ξέρεις καθώς σου δίνει γελαστός το χέρι….

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.