Δελτίο Τύπου:
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών
για μόρφωση και υγεία

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών που στέκονται απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή της κυβέρνησης, διεκδικώντας το αυτονόητο που είναι το δικαίωμα στη δωρεάν Παιδεία και Υγεία, τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας που πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία για να λειτουργούν με όλες τις προϋποθέσεις.

Ο αγώνας που δίνουν είναι δίκαιος και επιβεβλημένος από την ανυπαρξία υγειονομικών και παιδαγωγικών προϋποθέσεων στα σχολεία. Τα αιτήματά τους για μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών δεν έχoυν καμία σχέση με τις συκοφαντίες της κυβέρνησης για τους «αρνητές της μάσκας» ώστε να κρύψει ότι είναι η δική της πολιτική που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, εκπαιδευτικών και μαθητών και ενώ τα μέτρα εξαντλούνται στη χρήση μάσκας και στην ατομική ευθύνη με όλο το κόστος στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση επιδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να σωθεί η κερδοφορία τους και δίνει τεράστια ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα και μαχητικά για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των συμφερόντων του ντόπιου κεφαλαίου. Για τις δικές μας ανάγκες και των παιδιών μας σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, MMM, για θωρακισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας με προσλήψεις γιατρών, το ταμείο είναι μείον…

Αυτή η πολιτική είναι που μας έχει φέρει ως εδώ, η πολιτική για την προάσπιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με ανυπαρξία μέτρων προστασίας παντού όπου ζουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους και ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς.

Για να μη θιχτεί αυτή η πολιτική επιστρατεύουν αστυνομία και εισαγγελείς σε ανήλικα παιδιά, συκοφαντούν το ξέσπασμα αγώνων, τρομοκρατούν εργαζόμενους που αγωνίζονται για δικαιώματα στους χώρους δουλειάς. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν μέχρι και τους γιατρούς που καταγγέλλουν τις ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση της Υγείας για να μην ακούγεται οτιδήποτε δεν συναινεί σε αυτή την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας με κριτήριο να μη θιχτεί η κερδοφορία των λίγων.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Cosmote E-Value έχουμε μάθει από πρώτο χέρι τι θα πει τρομοκρατία για να μη σηκώσουμε κεφάλι, τι θα πει συκοφάντηση των αγώνων μας για συγκροτημένα δικαιώματα και ΣΣΕ, τι θα πει να δεχόμαστε πολύμορφη επίθεση για να φοβόμαστε, να απογοητευόμαστε, να συμβιβαζόμαστε με τα λίγα. Έχουμε πείρα και ξέρουμε ότι κάθε αγώνας που γίνεται για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε δουλειά – μόρφωση – υγεία είναι ένας δίκαιος αγώνας, πόσο μάλλον όταν βάζει απέναντι συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Αυτό το δίδαγμα θα δώσουμε στα παιδιά μας και θα σταθούμε δίπλα τους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ
ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ