ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της COSMOTE E-Value που προχώρησε σε δύο απολύσεις εργαζομένων, η μία μάλιστα μητέρα με 2 παιδιά, από το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης στο κτίριο της Καλλιθέας. Για ακόμη μία φορά η εταιρεία στέλνει στο ταμείο ανεργίας εργαζόμενους με πρόσχημα τη χαμηλή παραγωγικότητα και τους χρόνους διαχείρισης των κλήσεων.

Η τακτική αυτή αποτελεί συνέχεια των απολύσεων που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, με το ίδιο πρόσχημα, στα τμήματα πωλήσεων στο κτίριο του Κεραμεικού. Αποδεικνύεται ότι σε κάθε περίπτωση η καθημερινή μέτρηση της «ποιότητας» έχει ως στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς, η οποία έχει χτυπήσει κόκκινο, και την αύξηση της παραγωγικότητας, με τελικό στόχο πάντα την αύξηση των κερδών της εταιρείας.

Παρά τη συνεχή προσπάθεια της εργοδοσίας να παρουσιάσει ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματικότητα. Χάρη στη δουλειά μας γεμίζουν τα ταμεία τους, ενώ εμείς για τα κέρδη τους βιώνουμε τα 6ωρα, τους μισθούς των 450€, την πίεση, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε τα πάντα, χωρίς ανάσα λόγω των μεγάλων αναμονών και της συνεχόμενης πίεσης. Όλα αυτά, μαζί με την επιμήκυνση του χρόνου δουλειάς μέσω της τηλεργασίας οδηγούν σε επιβάρυνση της υγείας και της ψυχολογίας μας.

Αέρα στα πανιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, άρα και του ομίλου ΟΤΕ, δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε πριν λίγες ημέρες το αντεργατικό έκτρωμα. Η ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, η δυνατότητα που δίνεται στους εργοδότες για διευθέτηση του χρόνου εργασίας ακόμα και με σπαστά ωράρια ανάλογα με τις ανάγκες των εταιρειών, θα έχουν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω εντατικοποίηση. Θυμίζουμε ότι πέρσι η εργοδοσία στα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών προσπάθησε να το περάσει μια φορά. Τώρα με το νέο νόμο έχει το ελεύθερο. Χρειάζεται επαγρύπνηση και αντίσταση. Εμείς με την στάση μας θα ακυρώσουμε το νομοσχέδιο στην πράξη!

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα έχουμε μεγάλη εμπειρία για το πώς θα αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, (που μάλιστα υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ μαζί με τη ΝΔ) με το μέτρημα κάθε δευτερολέπτου που δεν είμαστε στις γραμμές, κάθε ανάσας, κάθε κλικ που κάνουμε στον υπολογιστή.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε στην πράξη το νέο νόμο που μας γυρνάει αιώνες πίσω.
ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Η μοναδική λύση σε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα, στην οργάνωση στο σωματείο μας, στην πάλη για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με συγκροτημένα δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Να μπει τέλος στην επινοικιαζόμενη εργασία που μας καθιστά αναλώσιμους στις διαθέσεις των εργοδοτών.

Απαιτούμε:

• Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων.
• Να σταματήσει τώρα το αίσχος των απολύσεων.
• Να γίνουν προσλήψεις.
• Να σταματήσει το χτύπημα στον εργάσιμο χρόνο και η εντατικοποίηση της δουλειάς. Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε και να ζούμε σαν δούλοι
• Να καταργηθεί η επινοικιαζόμενη εργασία. Τέλος στο δουλεμπόριο
• Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε COSMOTE E-Value και να υπογραφεί ΣΣΕ για όλους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ