ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 28/01 – ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Το σωματείο μας καταγγέλλει την άθλια κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στα έργα των πωλήσεων Cosmote (Κεραμεικός) στα οποία η κατάσταση είναι πλέον άκρως απαράδεκτη, εκβιαστική και βλαβερή. Με το τέλος των χριστουγεννιάτικων αδειών οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσθεώρητους στόχους, πίεση και τρομοκρατικές συμπεριφορές των προϊσταμένων για να καλυφθούν οι στόχοι.

Το σωματείο μας έχει αναδείξει δεκάδες φορές τον άθλιο εκβιασμό της εργοδοσίας όταν οι στόχοι είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα μπόνους παραγωγικότητας. Δηλαδή ότι για να μην στραγγαλιζόμαστε οικονομικά με το μισθό των 500-600 ευρώ που δε φτάνει πλέον ούτε για τα στοιχειώδη, είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγάμε τις προϋποθέσεις για τα μπόνους, που σημαίνει να δουλεύουμε υπερωρίες φουλ, να φεύγουμε άρρωστοι από την ένταση της δουλειάς, να θυσιάζουμε ακόμη και άδειες, να φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε και λείψουμε έστω και μια μέρα για να μη μειωθεί η παραγωγικότητα.

Εδώ και μήνες αυτή η άθλια κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχουμε να περιμένουμε να αλλάξει κάτι από μόνο του. Οι εργοδότες είναι αποθρασυμμένοι. Δεν έχουμε να φοβηθούμε μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Είναι ήδη χειρότερα, ο μήνας δε βγαίνει αλλά και η βάρδια πλέον δε βγαίνει από την εξάντληση. Μένει να αντιδράσουμε ενωμένοι, συλλογικά και οργανωμένα.

Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στα τμήματα των πωλήσεων στη σύσκεψη του σωματείου μας την 28/1 11.30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ώστε από κοινού να αποφασίσουμε πώς θα αντιδράσουμε με αιχμή το μισθό μας και τις συνθήκες δουλειάς. Όσοι δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία, θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης για διευκόλυνση. Ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για την επιτυχία της απεργίας στις 28/2 για αυξήσεις στο μισθό και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 28/01 11.30π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη)

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ