ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 23/11 (16:30) ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΟΤΕ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Την ώρα που:

• Η ακρίβεια σαρώνει τον μισθό μας πριν αυτός καταβληθεί
• Οι απολύσεις μήνα με το μήνα αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια
• Η πίεση, η εντατικοποίηση απογειώνονται
• Οι απειλές και οι εκβιασμοί σε εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσία στην επιχείρηση για να πάρουν το πακέτο της οικειοθελούς απόλυσης, σαρώνουν
• Οι επαγγελματικές ασθένειες και τα προβλήματα υγείας αποτελούν λόγω για απόλυση
Οι εργαζόμενοι διαβάζουμε στις διάφορες ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ και των επιχειρησιακών σωματείων, μεταξύ των οποίων και του Πανελλήνιου Συλλόγου, ότι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τις υπογραφές νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Οι εργαζόμενοι διαβάζουμε στις διάφορες ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ και των επιχειρησιακών σωματείων, μεταξύ των οποίων και του Πανελλήνιου Συλλόγου, ότι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τις υπογραφές νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις που πλειοψηφούν σε αυτά τα σωματεία στα μουλωχτά και χωρίς καν να ενημερώσουν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά ούτε καν τα μέλη τους και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων που ανήκουν, ξεκίνησαν να παζαρεύουν τους νέους όρους των συμβάσεων χωρίς κανένας να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί, πόσο μάλλον στην Cosmote – Evalue, που οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων επιχειρήσεων (Mellon & Manpower) για άλλη μια φορά μένουν εκτός.

ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο όνομα της διασφάλισης των κερδών του Ομίλου ΟΤΕ, της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, το δικαίωμά μας να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή με συγκροτημένα δικαιώματα στην εργασία μας, πετάγεται στο καλάθι των αχρήστων.

Στην Cosmote – Evalue γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ο μισθός φτάνει για τις 10 πρώτες μέρες του μήνα. Η ακρίβεια μήνα με το μήνα καθιστά αδύνατο να τα βγάλουμε πέρα αφού μόνο τα ενοίκια και το ρεύμα αποτελούν σχεδόν όλο μας το μηνιάτικο. Η ποιότητα της ζωής μας πέφτει κατακόρυφα. Ταυτόχρονα, οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν.

Ποιος από μας δεν φεύγει με ένα “κεφάλι καζάνι” και με πόνους στα αυτιά και στα χέρια, από τις πολλές κλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε; Ποιος από εμάς δεν φεύγει με το άγχος είτε αν έπιασε τον στόχο ή όχι είτε αν θα πάρει τα πολυπόθητα bonus για να συμπληρώσει κάτι ακόμα στο μισθό; Ποιος από εμάς δεν φεύγει από την δουλειά λέγοντας επιτέλους σχόλασα γιατί οι φωνές και οι κραυγές πάνω από τα κεφάλια μας, μαζί με τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας μας σακατεύουν καθημερινά; Ποιος από εμάς δεν φεύγει στο σχόλασμα τρέχοντας για να προλάβει την δεύτερη δουλειά, τα παιδιά, την σχολή κτλ;

Όλα αυτά οφείλουν και πρέπει να περιλαμβάνονται σε μια επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με όρους ευνοϊκούς για όλους τους εργαζόμενους και όχι κατ’ επιλογήν και με βάση τα κριτήρια των κερδών της επιχείρησης.

Μια συλλογική σύμβαση εργασίας που θα κερδηθεί με τον αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων, μέσα από το σωματείο τους, με κινητοποιήσεις, απεργίες και ό,τι άλλες μορφές επιλέξουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι κάτω από το κοινό μας συμφέρον, που επιβάλλει τώρα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αναγνώριση τριετιών, μέτρα υγείας και ασφάλειας, γιατρούς εργασίας, προφύλαξη της μητρότητας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ωράρια κτλ

Μπορεί να γίνει; Είναι το ερώτημα που ακούγεται… ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

• Ναι, μπορεί με την δράση και την συμμετοχή όλων των συναδέλφων και όχι μέσω εκπροσώπων. Με ζωντανές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις που ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να πει ελεύθερα την γνώμη και να συμβάλλει στο δυνάμωμα του αγώνα.

• Μπορεί για αυτό η εργοδοσία καλλιεργεί κλίμα διαχωρισμού ανάμεσα σε εργαζόμενους με σύμβαση Cosmote – Evalue και μη, ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, ανάμεσα σε παραγωγικούς και μη, ανάμεσα στα διάφορα έργα.

• Μπορεί για αυτό η εργοδοσία καλεί στα κρυφά και στα μουλωχτά τις συμβιβασμένες με τις ορέξεις της, παρατάξεις στα σωματεία του Ομίλου, ώστε χωρίς να “ανοίξει ρουθούνι” να υπογραφεί μια σύμβαση που θα φορεθεί καπέλο στους εργαζόμενους.

• Μπορεί για αυτό οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (που κυκλοφορούν ως Ενιαία Δύναμη) αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, να οργανώσουν την απάντηση μας.

Φοβούνται την δυναμική των εργαζομένων όπου ενωμένοι μέσα στα σωματεία τους μπορούν να διεκδικήσουν και να πιέσουν την εργοδοσία σε υποχώρηση. Για αυτό έχουν λυσσάξει το τελευταίο διάστημα και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια με οδηγίες και υποδείξεις, στην δράση του σωματείου μας και των ταξικών δυνάμεων στον Όμιλο ΟΤΕ συνολικότερα.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να μην αφήσουν αναπάντητες τέτοιες ενέργειες. Δίνουμε μαζικό παρόν την Πέμπτη 23/11 στην συγκέντρωση στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ και ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ. Δίνουμε απάντηση στην διοίκηση και στα σχέδια της. Δεν διαπραγματευόμαστε την ζωή μας και το μέλλον μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Cosmote – Evalue
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σήμερα και στις ανάγκες που έχουμε οι εργαζόμενοι να καλύψουμε.
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας και γιατροί εργασίας σε κάθε χώρο σε όλες τις βάρδιες.
• Ουσιαστική προστασία της μητρότητας