ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΑΜΕΝΗ.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η επίθεση της κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Βγάζει μάτι πλέον το πως αξιοποιήθηκε η περίοδος της πανδημίας για να χτυπηθούν κι άλλο τα δικαιώματά μας τόσο στη δουλειά όσο και στην υγεία. Δεν λογαριάζουν τίποτα! Δε διστάζουν μάλιστα να μας πετάξουν στο δρόμο και οι κόποι μια ζωής να περάσουν στα χέρια μιας χούφτας αρπακτικών. Αυτό ορίζει ο νέος απαράδεκτος πτωχευτικός κώδικας που έφερε η κυβέρνηση για να τελειώσει μια και καλή με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κι όλα αυτά στο όνομα της δεύτερης ευκαιρίας, του σκληρού δρόμου για να βγούμε από τα δύσκολα που έχει φέρει η πανδημία και που όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε πλάτη. Ξέρουμε καλά και έχουμε πείρα πως αυτό σημαίνει ότι για ακόμα μια φορά την νέα οικονομική κρίση, που επιτάχυνε η πανδημία, θα την πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες. Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και όσα θα έρθουν είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των γερών βάσεων που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, και με την σύμπνοια των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για να θιγούν όσο το δυνατό λιγότερο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κέρδη τους. Την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να πετάξουν τις λαϊκές οικογένειες στο δρόμο, που στους χώρους δουλειάς επικρατεί η τρομοκρατία, η απουσία μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και ταυτόχρονα στα νοσοκομεία και στα σχολεία υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές εξοπλισμό και καθαριότητα, εξασφαλίζουν επιδοτήσεις και τσάμπα εργασία για τις επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ- ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Την κατάσταση αυτή αξιοποιεί και η εργοδοσία για να ξεμπερδεύει με τα όσα συγκροτημένα δικαιώματα έχουν απομείνει και να προωθήσει τη στρατηγική της με τη συγκρότηση των θυγατρικών, ώστε να γίνει ο όμιλος ΟΤΕ ακόμα πιο ανταγωνιστικός. Χέρι-χέρι με αυτό πάει και η ένταση της τρομοκρατίας των εργαζομένων, οι εκβιασμοί για να αποχωρήσουν ήσυχα από την εταιρεία (αλλιώς ποιος ξέρει..μπορεί να βρεθούν και σε άλλη πόλη!), οι απειλές να δεχτούν την κατάσταση, την εθελούσια αλλιώς τους περιμένει η Evalue.

Η Evalue που το τελευταίο διάστημα φιγουράρει παντού το σλογκαν #asto_panw mou. Δηλαδή, τι μας λένε να κάνουμε; Να τρέχουμε πίσω από δείκτες και στατιστικά, να γίνουμε εργαζόμενοι που θα κάνουν τα πάντα, αυτό που λέμε όλοι για όλα, ανάλογα με το τι καίει κάθε φορά την εταιρεία.

Εμείς όμως δεν έχουμε να αφήσουμε τίποτα πάνωτους!

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν όλα αυτά. Απολύσεις γιατί δεν πιάνουμε τους στόχους, warning letters και τρομοκρατία για τις αξιολογήσεις και τα στατιστικά, εργαζόμενες μητέρες να οδηγούνται στην παραίτηση γιατί δεν διευκολύνονται στο ωράριο τους για να πάνε τα παιδιά σχολείο. Ταυτόχρονα, ελλιπή μέτρα στα κτίρια με εργαζόμενους σε κοντινές αποστάσεις, κυρίως στα τηλεφωνικά κέντρα, ελλιπή ενημέρωση για τα κρούσματα στους χώρους δουλειάς . Και την ίδια ώρα η εργοδοσία παρουσιάζει ως κατάκτηση το ότι αξιοποίησε έγκαιρα την τηλεργασία (δηλαδή ότι μας έστειλε σπίτι και επωμιζόμαστε εμείς το κόστος της εργασίας μας), ότι έβαλε αντισηπτικά ή εκκενώθηκε όροφος στην περίπτωση κρούσματος.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε πόσα λιγότερα θα χάσουμε. Διεκδικούμε όσα είναι σύγχρονα σήμερα να έχουμε και να ζούμε αξιοπρεπώς. Γυρνάμε την πλάτη στις πλειοψηφίες των σωματείων στον ΟΤΕ, παλιών και νέων που πάνε μέχρι εκεί που να μη θίγεται η κερδοφορία και τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που αφήνουν έξω από σωματεία και συμβάσεις τους εργαζόμενους από τρίτες εταιρείες.

Το σωματείο μας είναι εδώ!

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του παλεύει για τα δικαιώματα και την ενότητα όλων των εργαζόμενων στον ΟΤΕ κόντρα στους διαχωρισμούς που επιβάλλει η εργοδοσία. Μέσα από ζωντανές διαδικασίες με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων, μέσα από τη Γενική του Συνέλευση, κατάρτισε σχέδιο επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης στην Cosmote – Evalue.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να μπούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε για όλους τους εργαζόμενους ΣΣΕ με βάση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της επινοικίασης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που θα εξισώνουν νέους και παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω. Σύμβαση που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν για την Cosmote – Evalue, είτε εργάζονται μέσω τρίτων εταιρειών, είτε τους συναδέλφους που θα μεταφερθούν από OTE και COSMOTE.

Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Αυτό είναι το σύγχρονο σήμερα. Δε θα κάτσουμε σπίτι και με κλειστά στόματα μέχρι να περάσουν τα δύσκολα όπως λένε. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες, και με την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, να εξασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια του λαού και των παιδιών του.

Γι’ αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, γινόμαστε μέλη. Απαντάμε με τον ανυποχώρητο αγώνα μας σε όσους μας θέλουν φιμωμένους, φοβισμένους και μακριά από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση.

Τους λέμε σε όλους τους τόνους ότι δεν βάζουμε τον αγώνα και τα δικαιώματά μας σε καραντίνα! Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Απεργούμε!

Μαζί με τα άλλα ταξικά συνδικάτα, οργανωμένα και συλλογικά, κλιμακώνουμε την πάλη μας και δίνουμε απεργιακή απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα στην επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και εργοδοτών που με την πολιτική τους αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, κόντρα στα αντεργατικά μέτρα που ήρθαν και θα έρθουν, στο νέο νόμο για τον περιορισμό και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Διεκδικούμε- Απαιτούμε:
  • • Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην Cosmote- Evalue
  • • Κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας
  • • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ, που περιλαμβάνουν και την τηλεργασία
  • • Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε όλα τα κτίρια
  • • Να ενισχυθούν τώρα τα ΜΜΜ, με νέα λεωφορεία, τρόλεϊ, συρμούς και οδηγούς
  • • Να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ιατρικό προσωπικό, κλίνες, ΜΕΘ. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών
  • • Μέτρα για την Παιδεία, με διάθεση νέων αιθουσών, εκπαιδευτικούς, προσωπικό για καθαριότητα.