ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ VODAFONE

Συναδέλφισσες & συναδέλφοι

Το ΔΣ του Σωματείου Cosmote e-Value Ν. Αττικής στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της Vodafone και την στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί ενάντια στις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για μόνιμη τηλεργασία στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας και την μεταφορά 48 εργαζόμενων από την Vodafone στη θυγατρική 360 Connect.

Οι παραπάνω ενέργειες δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο. Είναι διαχρονική η επίθεση των εργοδοτών σε όλον τον κλάδο, που με στόχο την κερδοφορία και την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας τους, χτυπούν τα δικαιώματά μας. Μας θέλουν απομονωμένους για να μας επιτίθενται ατομικά, απαιτώντας την συναίνεσή μας.

Στον Όμιλο ΟΤΕ πρόσφατα είδαμε εργαζόμενοι να γίνονται μπαλάκι από την Cosmote στην Cosmote e-Value με μειωμένα δικαιώματα, από τον ΟΤΕ στη CTS ή στην Γερμανός εξίσου, πριν χρόνια από την Ote plus στην Cosmote e-Value κοκ. Η ΣΣΕ που υπογράφηκε από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στο ΔΣ του Συλλόγου της Cosmote e-Value τον Δεκέμβρη είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας, χωρίς να ισχύει για τους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους, χωρίς αυξήσεις ή άλλου είδους παροχές όπως επίδομα παιδικού σταθμού για τους εργαζόμενους της Cosmote e-Value.

Ο εκσυγχρονισμός της εταιρείας που επικαλούνται σημαίνει για τους εργαζόμενους ολοένα και λιγότερα δικαιώματα και περισσότερες νέες θυσίες.

Δηλώνουμε πως δεν θα το επιτρέψουμε. Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Vodafone για Ενιαία Συλλογική Σύμβαση σε όλο τον όμιλο Vodafone, να γίνει και δικός μας αγώνας, στην μάχη της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας.
Όλοι στην μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις, με πραγματικές αυξήσεις, με συλλογικά κατοχυρωμένους όρους. Όχι στις ατομικές τροποιητικές συμβάσεις-όχι στους ατομικούς εκβιασμούς.