ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΜΒΡΗ 8.00ΠΜ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

H κατάσταση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ είναι ενδεικτική πως η επιδίωξη της εργοδοσίας είναι οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε για άλλη μια φορά το μάρμαρο.
Από την μία στους χώρους μας τα μέτρα υγείας και ασφάλειας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διασφαλίσουν την προστασία της υγείας μας ενώ η εργοδοσία ξεχειλώνει ακόμα και αυτά τα υποτυπώδη μέτρα κατά το συμφέρον της για να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για τα κρούσματα που σημειώνονται στους χώρους μας, ενημερώνονται μόνο οι άμεσες επαφές ενώ θα έπρεπε να υπάρχει άμεση και καθολική ενημέρωση των εργαζομένων, να γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, να κλείνουν τα κτήρια για το διάστημα που είναι απαραίτητο.
Τμήματα μεταφέρονται στο κτήριο της Καλλιθέας που όσοι συνάδελφοι έχουμε περάσει από εκεί γνωρίζουμε τις τραγικές ελλείψεις και την ακαταλληλότητα του κτηρίου για να εργάζεται κανείς σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δεν υπάρχει σχεδιασμός ώστε οι θέσεις εργασίας για όσους είναι στα κτήρια να είναι αυστηρά μόνιμες και σταθερές και να μην μοιράζονται ούτε στην ίδια βάρδια, ούτε στις υπερωρίες, ούτε όταν προκύπτουν τεχνικά προβλήματα επειδή μπορεί να πάρει ώρα να επιλυθούν.
Οι εργαζόμενοι κάτω από τις συνθήκες εντατικοποίησης που δουλεύουμε έχουμε επιβαρυνθεί με την χρήση της μάσκας για όλο το διάστημα της βάρδιας ενώ η εργοδοσία έχει αρνηθεί την τοποθέτηση πλέξιγκλας στα γραφεία, την προμήθεια μασκών μία χρήσης αφού μέσα στο ωράριο πρέπει να αλλάζονται ούτως η άλλως.
Μέχρι στιγμής η εταιρία αρκείται στις παρατηρήσεις των προϊσταμένων για την «σωστή» χρήση της μάσκας ενώ η απάντηση αν θέλουμε μάσκες μία χρήσης είναι να τις πληρώσουμε οι ίδιοι με το μισθό των 400€.

Ταυτόχρονα ερχόμαστε αντιμέτωποι μέσα σε αυτές τις συνθήκες με ένταση της επίθεσης και της τρομοκρατίας τόσο στην Cosmote – evalue όσο και στο σύνολο του Ομίλου ΟΤΕ.
Την ίδια ώρα που η εντατικοποίηση αυξάνεται παντού οι απολύσεις στην Cosmote – evalue συνεχίζονται με πιο πρόσφατες αυτές συναδέλφων μας από τα τμήματα πωλήσεων και εξυπηρέτησης.
Εργαζόμενες μητέρες εξωθούνται σε παραίτηση γιατί η εργοδοσία αρνείται να προσαρμόσει το ωράριο εργασίας ώστε να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδία τους στο σχολείο.
Η τηλεργασία που δεχθήκαμε προσωρινά οι εργαζόμενοι για να προστατεύσουμε την υγείας μας, έλλειψη των απαραίτητων μέτρων στους χώρους, επεκτείνεται και παγιώνεται ενώ συνάδελφοί μας που δουλεύουν από το σπίτι δέχονται warning letters.
Στο στόχαστρο της εργοδοσίας μπροστά στο σχεδιασμό της για την δημιουργία νεών θυγατρικών μπαίνουν συνάδελφοι μας στα τμήματα ΣΥΠ, D2D και σε καταστήματα που εκβιάζονται να υπογράψουν την απόλυση τους αλλιώς θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη.

Κανένας εργαζόμενος μονός του, όλοι μαζί οργανωμένοι γερά στο σωματείο μας απέναντι στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να δώσουμε δυναμική απάντηση σε όσους παίζουν με την υγεία και την ασφάλεια μας, που θεωρούν κόστος ότι έχει να κάνει με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε:

• Πλήρη ενημέρωση για τα κρούσματα στους χώρους δουλειάς, να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, τα κτήρια να παραμείνουν κλειστά οπού είναι απαραίτητο με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζομένους
• Να παρασχεθούν με ευθύνη της εργοδοσίας μάσκες μιας χρήσεως, ατομικά αντισηπτικά, να τοποθετηθούν πλέξιγκλας στα γραφεία ώστε να δουλεύουμε ανθρώπινα.
• Οι θέσεις εργασίας στα κτήρια να είναι αυστηρά σταθερές και μόνιμες, να απολυμαίνονται διεξοδικά σε κάθε βάρδια.
• Να σταματήσει η επέκταση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας που αποτελεί νέα μορφή ελαστικής εργασίας και αξιοποιείται και ως άλλοθι ώστε να μην παίρνονται τα απαραίτητα μετρά υγείας και ασφάλειας από την εργοδοσία.
• Προσαρμογή του ωραρίου στις εργαζόμενες μανάδες για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των παιδιών τους.
• Να σταματήσει η εντατικοποίηση, η αξιολόγηση σε ζητήματα χρονών, να αυξηθεί ο χρόνος διαλλείματος για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους όπως απαιτούν οι ανάγκες υγείας και προστασίας των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες.
• Να σταματήσει η πίεση και η τρομοκρατία στους συνάδελφους μας με συγκροτημένα δικαιώματα, να μην γίνει καμία απόλυση, καμία μετακίνηση εργαζομένου σε άλλη πόλη.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το ξέσπασμα της πανδημίας έγινε αφορμή για να επιταχυνθεί νέα και εκτεταμένη επίθεση απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Γίνεται ξεκάθαρο για άλλη μία φορά ότι μπροστά στο σκοπό να στηριχθούν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται μόνιμα στο κρεβάτι του Προκρούστη, ακόμα και το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να είμαστε προστατευμένοι και υγιείς τόσο σε κανονικές όσο και σε οξυμένες συνθήκες όπως αυτή του κορωνοϊού πάει περίπατο.
Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει μοναδικό κριτήριο πως θα στηριχθούν τα μονοπώλια και η κερδοφορία τους. Για αυτό μέχρι στιγμής τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν μεταφραστεί σε μέτρα στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας με κάθε είδους επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, ενίσχυσης της ελαστικοποίησης της εργασίας με το ξεχείλωμα του ωραρίου, των υπερωριών, την παγίωση της τηλεργασίας που αποτελούσε διακαή πόθο των εργοδοτών.
Από την άλλη η κυβέρνηση κουνάει το δάκτυλο στους εργαζόμενους και τον λαό κλείνοντας την ατομικής ευθύνη σε όλες τις πτώσεις ενώ την ίδια ώρα που έχει αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, τα σχολεία με τραγικές ελλείψεις που προϋπήρχαν και με τάξεις των 25 μαθητών που βαφτίζουν μη συνωστισμό, χωρίς καμία ενίσχυση τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν όλα αυτά τα χρόνια απαξιώσει ώστε να μπορεί ο εργαζόμενος να μετακινείται με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Ετοιμάζουν νέο δώρο στους εργοδότες χτυπώντας παραπέρα το ωράριο αφού όποιος εργαζόμενος θα νοσεί με COVID-19 θα οφείλει να αναπληρώσει τις ώρες εργασίας με ουσιαστικά απλήρωτες υπερωρίες.

Κυβέρνηση και εργοδοσία γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει το οργανωμένο ταξικό κίνημα, υπάρχει το Π.Α.ΜΕ και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό που δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι, οργανώνουν συνεχώς τον αγώνα για να μπούν στο προσκήνιο οι σύγχρονες εργατικές και λαϊκές ανάγκες.

Τους φοβίζει ότι ενισχύεται η οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, ότι δυναμώνει όλο και πιο πολύ το σύνθημα
«ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ».

Για αυτό προσπαθούν να βάλουν εμπόδια με κάθε τρόπο όπως έγινε με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, όπως πρόσφατα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να τσουβαλιάσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις με το κίνημα των αρνητών μάσκας και με προσαγωγές μαθητών, με την επίθεση στους υγειονομικούς που καλούνται σε απολογία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων γιατί αποκαλύπτουν την κατάσταση στο δημόσια σύστημα υγείας.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η εργοδοσία της Cosmote – evalue που διαψεύδει μία σειρά ζητήματα που τίθενται από το σωματείο μας για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας.

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΜΒΡΗ 6.30ΜΜ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να συμμετέχουν, να πάρουμε την κατάσταση
οι ίδιοι εργαζόμενοι στα χεριά μας.