Ψηφισμα:
Γενική συνέλευση 07/04
Έξω οι εργοδότες από σωματεία και συνδικάτα

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Cosmote e-value στην σημερινή συνέλευση του σωματείου μας 07.04.2019, καταδικάζουμε την προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) να νομιμοποιήσει εργοδότες, golden boys και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων ως αντιπρόσωπους εργαζομένων στο 37 συνέδριο της ΓΣΕΕ.  Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τα σωματεία και τις δομές του εργατικού κινήματος σε εταιρικά «meeting» που θα παζαρεύουν τα δικαιώματα μας.

Η καλοπληρωμένη «κάστα» των 8000 ευρώ μισθό, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αφού έκανε ό,τι περνάει από το χέρι για να βγουν κερδισμένοι οι επιχειρηματίες τα 10 χρόνια της κρίσης από το χτύπημα των δικαιωμάτων μας, αφού στήριξε της κυβερνητικές πολιτικές που μας καταδίκασαν στη φτώχεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα, αφού προσπάθησε μαζί με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσουν ακόμα και τις Απεργίες, τώρα θέλει να κάνει τα συνδικάτα σαν τα «μούτρα της», εργοδοτικά μέχρι το κόκαλο.

Η ομάδα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου/ ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα πόνο για το εργατικό κίνημα, για τους εργαζόμενους. Για το μόνο που καίγονται είναι οι “καρέκλες τους” για να σπαταλούν τα χρήματα των εργαζομένων σε πεντάστερα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα και να οργανώνουν συνέδρια με νόθους και εργοδότες με μεθόδους «μαφίας» για να συνεχίσουν το ίδιο “έργο” και χειρότερο στις πλάτες των εργαζομένων.

Έχουμε πείρα και στο χώρο μας από αυτές τις δυνάμεις, τις πλειοψηφίες στην ΟΜΕ –ΟΤΕ, στον ΠΑΣΕ. Έχουν βάλει πλάτη , με την στάση τους μέσα στα Σωματεία , να καταργηθεί κάθε δικαίωμα. Υπέγραψαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ με μειώσεις, ενίσχυσαν τον περαιτέρω διαχωρισμό των εργαζόμενων με τις πολλές και διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Εκλεκτά διευθυντικά στελέχη, προϊστάμενοι και άνθρωποι της εργοδοσίας, κοσμούν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στα πρωτοβάθμια Σωματεία στον Όμιλο ΟΤΕ και διατείνονται ότι μιλούν υπέρ των εργαζόμενων.

Ήταν αυτοί (ΠΑΣΚΕ) που στο ΠΑΣΕ ζητούσαν ΣΣΕ με αύξηση 3% λιγότερα και από αυτά που υποσχόταν ακόμα και η κυβέρνηση αφήνοντας απ’ έξω τις 3ες εταιρίες.  Που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να χτυπήσουν το σωματείο μας από την ίδρυση του μέχρι και την ημέρα των πρώτων μας εκλογών, μέχρι και σήμερα.  Που στην ΟΜΕ-ΟΤΕ αφήνουν απέξω (ΠΑΣΚΕ-ΑΚΕ) από τη σύμβαση του ΟΤΕ χιλιάδες εργαζόμενους στις θυγατρικές εταιρίες.  Που στις επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας που πλειοψηφούν, ακόμα και όταν στο ΝΥΜΑ ερχόντουσαν τα ασθενοφόρα το ένα μετά το άλλο, δεν έβγαζαν μισή ανακοίνωση.

Οι ταξικές δυνάμεις, τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες, τα σωματεία, οι συνδικαλιστές, όσοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνουμε τη μάχη ώστε να γίνει πραγματικά εργατικό συνέδριο χωρίς εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους.  Δίνουμε τη μάχη για μαζικοποίηση του σωματείου μας για να δυναμώσει ο αγώνας για τη υπογραφή Σ.Σ.Ε στη Cosmote e-value για όλους τους εργαζόμενους (επινοικιαζόμενους και μη).  Δίνουμε τη μάχη για τη ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.