Δελτίο Τύπου:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην Παλαιστίνη

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Καταδικάζουμε την νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας και ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό που μετράει ήδη εκατοντάδες τραυματίες και νεκρούς ανάμεσα τους βρέφη και παιδιά.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε η ΕΕΔΥΕ

Το συνεχιζόμενο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ με την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, τον πολυετή αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας κλιμακώνεται σε μία περίοδο που εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και παγκόσμια.

Το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού γίνεται με την ανοχή και την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε που αποβλέπουν στην προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή και την ενίσχυση τους στον ανταγωνισμό έναντι της Ρωσίας και της Κίνας.

Αυτός είναι ο λόγος της πρωτοβουλίας των ΗΠΑ να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, που μαζί με την Ε.Ε στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα που είναι μια κατοχική δύναμη εξισώνοντας το θύμα με τον θύτη.

Ταυτόχρονα γίνεται φανερό που στοχεύει η αύξηση της καταστολής η οποία φτάνει μέχρι και την αξιοποίηση νέων χημικών όπλων ενάντια του λαού που διαδηλώνει για τα δικαιώματά του και ενάντια σε αυτή την βαρβαρότητα.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς επιδιώκει η αστική τάξη της Ελλάδας μέσω του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και διμερών συνεργασιών όπως αυτή με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, μέσω της μετατροπής της χώρας σε μία απέραντη ΝΑΤΟική βάση να έχει πιο ενεργή εμπλοκή και αναβαθμισμένο ρόλο προσδοκώντας και τα ανάλογα ανταλλάγματα με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει και μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς που είναι η άλλη όψη των ανταγωνισμών και της εκμετάλλευσης που αυξάνουν συνεχώς τους κινδύνους, σπέρνουν διώξεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό
Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε