Δελτίο Τύπου:
Όλοι στο συλλαλητήριο στις 17:00 στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στη σημερίνη απεργία δίνοντας απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, απορρίπτοντας στην πράξη το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στην πράξη έσπασαν οι πιέσεις, η τρομοκρατία και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί της εργοδοσίας, με τη συμμετοχή μας στην απεργία και την πρωινή μαζική απεργιακή συγκέντρωση.

Το νομοσχέδιο που χτυπάει συντριπτικά το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, που φέρνει την απλήρωτη δουλειά και το χτύπημα στα σωματεία και τους αγώνες μας, είναι καταδικαστέο από όλους τους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται για δεύτερη φορά, μετά την απεργία και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 10/6, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων άδικους νόμους και αντεργατικά μέτρα. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της εργοδοτικής ΓΣΕΕ για θετικά του νομοσχεδίου, έγινε φύλλο και φτερό.

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, είτε απέργησαν είτε δεν έκαναν σήμερα το βήμα, να δώσουμε ΟΛΟΙ μαζικό παρόν στο απογευματινό συλλαλητήριο, την ώρα που πάει προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Την ώρα που ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι τεράστιος και η τεχνολογία είναι στα ύψη, δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε με όρους του περασμένου αιώνα. Ξέρουμε ότι τίποτα δε χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται στο δρόμο του αγώνα, με την οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας, στην απεργία, τη διαδήλωση, την καθημερινή πάλη μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ