ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη 19 Νοέμβρη διεκδικώντας χωρίς καμιά καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, συχνές, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε την αγωνιστική διεκδίκηση για συχνά και ασφαλή δρομολόγια για το λαό, επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων. Να μην αποδεχτούμε ως “κανονικότητα” τη μετατροπή των λεωφορείων, των συρμών του μετρό και του ηλεκτρικού σε υγειονομικές βόμβες, σε συνθήκες που καθημερινά ανακοινώνονται χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού ούτε βέβαια και τις γελοίες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι έχει έρευνες (!) που λένε ότι δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός στα ΜΜΜ.

Όσο και να θέλουν δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες για την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ. Να θυμίσουμε ότι μόνο την περίοδο 2019-2020 τα δρομολόγια μειώθηκαν κατά 35%, ο στόλος των οχημάτων κατά 20% και το προσωπικό κατά 42%. Η κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των συνδικάτων και των μαζικών φορέων όλο αυτό το διάστημα για να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αξιοποιεί αυτές τις συνθήκες για να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, φέρνει νέους αντιλαϊκούς νόμους, προχωρά στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Φτάνει πια!
Παλεύουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία.
Απαιτούμε:
  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούριων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.
    • Δίνουμε αγωνιστική συνέχεια με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 26 του Νοέμβρη!