Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αρκείται στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό του τελευταίου διαστήματος, με αποκορύφωμα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν τα συνδικάτα στη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, μεταξύ των οποίων και το σωματείο μας.
Με το πράσινο φως της κυβέρνησης, η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει στους χώρους δουλειάς και η τρομοκρατία δίνει και παίρνει τόσο σε εργαζόμενους όσο και απέναντι στο σωματείο μας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουμε την προσπάθεια της γνωστής για τις πρακτικές της leader στον 2ο όροφο του Κεραμεικού στα έργα crm (Δ.Κ.), η οποία συχνά επιδίδεται σε ρεσιτάλ αυταρχισμού, τρομοκρατίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς σε εργαζόμενους, με τις πλάτες του supervisor του ορόφου.
Την τελευταία φορά, όταν συναδέλφισσα και μέλος της διοίκησης του σωματείου μας της ζήτησε να κρατάει τις αποστάσεις για προστασία από τη διασπορά του ιού – όπως άλλωστε ορίζουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα- η leader αδιαφόρησε λέγοντας ότι η μάσκα που φοράει αρκεί.. Στη συνέχεια, επιτέθηκε στη συναδέλφισσα και στη δράση του σωματείου μας, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες υπόνοιες ότι η δραστηριότητα του σωματείου μας με τις ανακοινώσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς είναι αντιπαραθετική με την προστασία των εργαζόμενων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ
ΩΣ ΕΔΩ

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όλες του τις δραστηριότητες και ξέρουν επίσης το πιο σημαντικό: ότι από την πρώτη στιγμή πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους εργαζόμενους να επιβληθούν αυστηρά μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Συνδυάσαμε οργανωμένα την τήρηση των μέτρων για την υγεία μας με την οργάνωση του αγώνα και δείξαμε ότι μπορούν να γίνουν και τα δύο. Δεν σημάναμε σιωπητήριο.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ

Η συγκεκριμένη προϊσταμένη δεν καινοτομεί σε κάτι. Ακολουθεί πιστά ό,τι αναπαράγει η κυβέρνηση και ορισμένα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ ότι δήθεν οι αγώνες ευθύνονται για τη διασπορά του ιού και πρέπει να σταματήσουν. Αντί να εφαρμόσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλο το λαό, να θωρακίσουν το σύστημα Υγείας, να προσλάβουν γιατρούς, να αυξήσουν τις ΜΕΘ, τα δωρεάν τεστ, να δώσουν εξοπλισμό και πρόσβαση σε όλους τους μαθητές για την τηλεκπαίδευση, να αυξήσουν τα δρομολόγια στα μμμ και να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, προτιμούν να στοχοποιούν τους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων, να δέρνουν βιοπαλαιστές και να συλλαμβάνουν στα στενά και τις γειτονιές όπως έγινε στη συγκέντρωση στις 17/11. Αυτά επιτάσσει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, να δεχτούν οι εργαζόμενοι νέες θυσίες για να κερδοφορούν οι λίγοι και οι εκλεκτοί.

Στόχος τους ήταν από την αρχή να αξιοποιήσουν την πανδημία για να μπει τέρμα στις διεκδικήσεις, στις διαδηλώσεις, την οργάνωση της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς. Να περάσουν νέα μέτρα – κόλαση για τη ζωή των εργαζόμενων ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας. Γι’ αυτό προετοιμάζουν εν μέσω καραντίνας νομοσχέδια όπως αυτό για την αύξηση του εργάσιμου χρόνου που θα επιτρέπει τις 10 ώρες δουλειά και για το συνδικαλιστικό νόμο, για να χτυπάνε τα δικαιώματα και να μη μπορούμε οργανωμένα να αντιδράσουμε μέσα από τα σωματεία μας.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης που συμμετείχε στο σωματείο μας στις 17/11 έσπασε την τρομοκρατία της κυβέρνησης στην πράξη. Έδωσε το μήνυμα ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι αυτή στην οποία πρέπει να πειθαρχούμε και όχι στον αυταρχισμό και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις. Και αυτό θα κριθεί το επόμενο διάστημα που θα πρέπει να μας βρει όλους προετοιμασμένους και οργανωμένους στο σωματείο μας για να μην περάσει η λογική του βούρδουλα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Η επιτυχία της απεργίας στις 26/11 με τη μαζική συμμετοχή όλων μας θα είναι σταθμός σε αυτή την προσπάθεια.

Όσο για τα γεγονότα στο 2ο όροφο του Κεραμεικού, ξεκαθαρίζουμε:

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Όσοι χτυπάνε αυτή τη δράση που βάζει στο επίκεντρο σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα προς όφελος όλων μας, έχουν σκοπιμότητες και δουλεύουν για λογαριασμό της εργοδοσίας, η οποία ενοχλείται από τις φωνές και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων γιατί δε θέλει να πληρώσει ούτε ευρώ για τις ανάγκες μας σε Υγεία και μέτρα προστασίας, δουλειά με δικαιώματα με ΣΣΕ.
Ας αφήσουν λοιπόν αυτά που ξέρουν και ας μην εκμεταλλεύονται την Υγεία για να εμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργούν εντυπώσεις, κάνοντας κυβερνητική προπαγάνδα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο νε δώσει έμπρακτη απάντηση και να δυναμώσει το σωματείο και τις διεκδικήσεις μας.
Στις 26/11 κλείνουμε υπολογιστές, κατεβάζουμε ακουστικά και απεργούμε μαζικά, είτε δουλεύουμε από το σπίτι είτε από το χώρο δουλειάς! Δίνουμε έμπρακτη απάντηση στην τρομοκρατία και διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

*Προς ενημέρωση όλων: πρακτικές όπως στοχοποίηση συναδέλφων και απειλές (;) όπως ‘’θα σε μετράω’’, εδώ δεν περνάνε. Ο χαφιεδισμός διαχρονικά στην Ελλάδα γνώρισε την περιφρόνηση και το απόπτυσμα του λαού μας.