ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΤΙΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

Συναδέλφισες & συνάδελφοι

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα κυβέρνηση και εργοδοσία κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη. Έτσι και τώρα με το θέμα του εμβολιασμού η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στους εργαζόμενους για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και ανεπάρκειες στην στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, στην ενίσχυση των ΜΜΜ με νέο στόλο, στα μέτρα στους χώρους δουλειάς που δεν έχουν ληφθεί.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή λάβαμε email σύμφωνα με το οποίο από τις 13/9, κατά την είσοδό μας στα κτίρια της εταιρείας θα πρέπει να επιδεικνύουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή το rapid/pcr test στη Φυσική Ασφάλεια, με εξαίρεση όσους το έχουν ήδη καταχωρήσει στο SmartHR. Μάλιστα το κόστος του rapid/PCR test θα βαρύνει τον εργαζόμενο και θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση από τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Την ώρα που ο λαός παραμένει εκτεθειμένος, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και χωρίς αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό ως εργαλείο για να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να χωρίσει τους εργαζόμενους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και η εργοδοσία φυσικά το αξιοποιεί προς όφελός της.

Το σωματείο μας και συνολικότερα το ταξικό κίνημα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στον εμβολιασμό. Η αξία του οργανωμένου μαζικού εμβολιασμού στα λοιμώδη νοσήματα είναι επίτευγμα και κατάκτηση της ανθρωπότητας. Δε θα επιτρέψουμε να αξιοποιηθεί από κυβέρνηση και εργοδοσία για να βαθύνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΥΣΤΙΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ

Τα πιστοποιητικά νόσησης/εμβολιασμού και τα αποτελέσματα των τεστ αποτελούν ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα και οι εργοδότες δεν πρέπει να έχουν καμία πρόσβαση σε αυτά.
Αρμόδιοι για την διαχείριση τέτοιων δεδομένων, την πρόληψη και την ασφάλεια των εργαζόμενων είναι οι γιατροί εργασίας που τους έχουν εξαφανίσει από τα κτίρια και έχουν στείλει τους εργαζόμενους 1,5 χρόνο τώρα σπίτι με τηλεργασία για να μειώνουν τα κόστη τους.

Απαιτούμε τώρα:

1. Μαζικά εβδομαδιαία τεστ σε όλους τους εργαζόμενους(εμβολιασμένους και μη), χωρίς κανέναν διαχωρισμό με ευθύνη και δαπάνες κυβέρνησης και εργοδοσίας, διότι σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα εμβολιασμένοι και μη νοσούν και μεταδίδουν τον ιό.
2. Γιατρούς εργασίας σε κάθε κτήριο όπου θα έχουν ενεργό ρόλο για την πρόληψη όλων των ασθενειών. Το πιστοποιητικό οφείλει να το ελέγχει ο γιατρός εργασίας (και κανένας άλλος) μαζί με τον προσωπικό φάκελο του κάθε εργαζόμενου.
3. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού με κέντρα, έλεγχο, ενημέρωση.
4. Καμία απόλυση, καμία αναστολή ή μείωση μισθού.