ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΜΑ & ΦΩΝΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17/04

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΕΜΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

               Και δε θα μπορούσαμε παρά να αναφερόμαστε στις πλειοψηφίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στην Cosmote – Evalue (Ενιαία Δύναμη), σε αυτούς που με τόσο “πάθος” τον τελευταίο μήνα δήθεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην εταιρία, που εξ ονόματος αυτών υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις.

Έγραψαν όλοι μαζί 4 ανακοινώσεις, πάνω από 10.000 λέξεις για να κατηγορήσουν το σωματείο μας και τις δυνάμεις εκείνες στον Όμιλο ΟΤΕ, όπως την ΕΣΚ ΟΤΕ, που στήριξαν την απόφαση για απεργία στις 19/02 και στις 28/02. Και τι δεν είπε το στόμα τους….

  • ότι αυτοί “κάνουν κουμάντο” στα της Evalue
  • ότι απεργίες δεν γίνονται Δευτέρα και Παρασκευή
  • ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά την ΣΣΕ και την υπέγραψαν με ό,τι καλύτερο γινόταν
  • ότι οι εργαζόμενοι από 3ες εταιρίες δε μπορούν να γίνουν μέλη στον Σύλλογο λόγω…. νομικών κολλημάτων
  • αμφισβήτησαν μέχρι και την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για απεργία στις 28/02 στο οποίο είναι μέλη!!!!!!!!

Ξεχάσαν όμως να μας πουν αυτό που και το ίδιο το υπουργείο εργασίας και η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, παραδέχτηκε και δε μπόρεσε να κρύψει κάτω από την πίεση που ασκήσαμε με την απεργία μας  στις 19/02:

               Ότι για τους εργαζόμενους στις εταιρίες προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ) όπως είναι η Mellon κτλ η εργοδοσία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΗ να δώσει ό,τι περιέχεται στην επιχειρησιακή σύμβαση που έχει υπογραφεί. Οι εργαζόμενοι δηλαδή δικαιούμαστε το σύνολο των δικαιωμάτων που προκύπτει από την ΣΣΕ.

                Tι σημαίνει αυτό; Η συμφωνία που προέκυψε από την εργοδοσία και τον Σύλλογο και συγκροτήθηκε σε επιχειρησιακή σύμβαση, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους με σύμβαση Cosmote – Evalue, αλλά και τους 3.500 περίπου εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιριών. Οι πλειοψηφίες αυτές υπέγραψαν σύμβαση που καθορίζει τα κατώτατα όρια του μισθού στην επιχείρηση και αυτά δεν είναι άλλα από τον κατώτατο μισθό που παίρνουμε οι εργαζόμενοι μέσω 3ων επιχειρήσεων ώστε να μην πάρουμε δεκάρα τσακιστή αύξηση. Επιπλέον αναφέρουμε τα εξής που δεν λαμβάνουμε οι εργαζόμενοι ενώ θα έπρεπε:

  1.  Διατακτικές (κουπόνια): 200€ αντί 130€.
  2. Σχολική Ενίσχυση: 50€ εφάπαξ. 
  3. Άδεια μονογονεϊκής οικογένειας 7 ημερών αντί 6 που λέει η νομοθεσία.
  4. Άδεια αιμοδοσίας 2 ημερών αντί 1.
  5. Μειωμένο ωράριο για γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ κατά 2 ώρες χωρίς περικοπή αποδοχών έναντι 1 ώρας άνευ αποδοχών όπως ορίζει η νομοθεσία.
  6. Ατομικό δάνειο από την επιχείρηση.
  7. Άδεια παρακολούθησης για τέκνο με ποσοστό αναπηρίας: 12 εργάσιμες με αποδοχές έναντι καμίας

 Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

 Γιατί ενώ ισχύει αυτό η Ενιαία Δύναμη που πλειοψηφεί στο Σύλλογο συνεχίζει να λέει ότι δεν εκπροσωπεί όλους αυτούς τους εργαζόμενους ενώ η σύμβαση αφορά και αυτούς και μάλιστα δεν έχουν καν λόγω για το τι υπογράφεται;

  1. Γιατί συνεχίζει να υπογράφει συμβάσεις με μηδενικές ουσιαστικά αυξήσεις, ακόμα και κάτω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας;
  2. Γιατί κρατάει ακόμα τους εργαζόμενους μέσω τρίτων επιχειρήσεων έξω από το σωματείο, ενώ την ίδια ώρα υπογράφει ΣΣΕ που τους αφορά άμεσα;

Μέχρι και το υπουργείο αποκάλυψε την “βρομοδουλειά” που έκαναν οι δυνάμεις αυτές. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ΔΕΝ υπογράφουν Σύμβαση για τους συναδέλφους με σύμβαση Cosmote – Evalue αλλά για τους 3.500 χιλιάδες εργαζόμενους μέσω ΕΠΑ.

Δηλαδή ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

Φοβούνται ότι έχουμε πάρει χαμπάρι τον βρώμικο ρόλο που παίζουν.

Φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα τους πετάξουν έξω από το σωματείο και θα το πάρουν στα χέρια τους.

Θέλουν να είμαστε με καθηλωμένους μισθούς και δικαιώματα

Θέλουν οι εργαζόμενοι να παραμένουμε διαχωρισμένοι με βάση τι σύμβαση έχουμε

με λίγα λόγια κάνουν την δουλειά που θέλει η εργοδοσία 

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

H συμμετοχή και στις δυο απεργίες στις 19/02 και στις 28/02 τάραξε τα νερά τόσο στην εργοδοσία όσο και στις δυνάμεις αυτές. Οι συνάδελφοι περήφανα και με καμάρι συμμετείχαν και στις δυο, στάθηκαν έξω από την πόρτα του Κεραμεικού και διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους, μισθούς κόντρα στην λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν με χαφιεδιλίκια και εκφοβισμούς. Συμμετείχαν οι ίδιοι στη δημιουργία των αιτημάτων μας, είπαν την γνώμη τους, συνέβαλαν ο καθένας από το δικό του μετερίζι ώστε να έχει επιτυχία η απεργία, να γίνει μαζική.

Το μήνυμα που στείλαμε είναι ξεκάθαρο: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο μας έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρίας θέτοντας τόσο τα αιτήματα της απεργίας, όσο και όλα τα παραπάνω. Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη για την εφαρμογή όλων όσων προβλέπει η σύμβαση. Δε θα χαρίσουμε ούτε 1€ στην εργοδοσία.

                Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν τώρα το βήμα και να γίνουν μέλη στο σωματείο. Να δυναμώσουμε τη φωνή μας ακόμα περισσότερο. Έχουμε πείρα, τώρα πιά ξέρουμε. Δώσαμε τη μάχη δυο απεργιών κόντρα σε “θεούς και δαίμονες”. Έχουμε βγει ήδη πιο δυνατοί για αυτό τώρα χρειάζεται να κάνουμε το βήμα να γίνουμε μέλη στο σωματείο, να δυναμώσει η οργάνωση μας για να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα μας. Τίποτα δεν έχει κριθεί και δεν έχει τελειώσει. Μπροστά μας έχουμε την πανελλαδική  απεργία στις 17/04.

                Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά. Στις 17/04 νεκρώνουμε κάθε κτήριο, κάθε έργο. Δεν απαντάμε σε κλήση. Δίνουμε μαζικά το παρόν στις 10:30π.μ. στο Σύνταγμα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας από άλλες εταιρίες όπως η Teleperformance, η Webhelp. Γινόμαστε μια γροθιά με τους συναδέλφους μας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, μαζί με το κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ.