ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Τιμούμε την 1η Μάη και το διαχρονικό της μήνυμα, διδασκόμαστε από τους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία και ένα σωρό δεινά για τους εργαζόμενους και τον λαό. Εμπνεόμαστε από τις ηρωικές θυσίες των εργατών που έδωσαν και την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο γνωρίζοντας την δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν αυτή εκφράζεται μέσα από τον δρόμο του οργανωμένου αγώνα.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1η Μάη είναι βήμα κλιμάκωσης μετά και την επιτυχημένη απεργία της 6 Απρίλη παρά τα εμπόδια που προσπάθησαν να βάλουν κυβέρνηση, εργοδοσία και κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Στέλνουμε ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε την φρίκη του πολέμου και τις επιπτώσεις του διαλέγοντας στρατόπεδο ληστών, ούτε να δεχτούμε νέες θυσίες. Οι θυσίες που μας καλούν να κάνουμε στο όνομα έκτακτων συνθηκών, αντοχών της οικονομίας ή μίας δήθεν «φιλολαϊκής» ανάπτυξης έχουν κοινό παρονομαστή να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες μας ώστε να διασφαλίζεται η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων με κάθε μέσο.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον πολύτιμη πείρα από τους κάθε λογής «σωτήρες» αλλά και τις «λύσεις» που προτείνουν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν ώστε να δεχτούμε το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, να συμβιβαστούμε με τις χαμηλές απαιτήσεις και την μισοζωή, να μένουμε μακριά από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες για καλύτερη ζωή με βάση την σημερινή ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι ίδιες οι εξελίξεις, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς με την αντεργατική πολιτική να τσακίζει κόκκαλα έχει συσσωρεύσει την οργή και την αγανάκτηση όλων μας.Είναι ώρα αυτή η οργή και η αγανάκτηση να εκφραστεί με δυνάμωμα του αγώνα βάζοντας στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΗΣΤΩΝ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πόλεμος μεταξύ ληστών που συγκρούονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις σφαίρες επιρροής και αποτυπώνει πως οι ανταγωνισμοί έχουν περάσει σε νέο επίπεδο.
Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα εμπλέκουν την χώρα με τα μπούνια τόσο με την μετατροπή της σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο έχοντας σπείρει παντού βάσεις όσο και με την μεταφορά και την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού. Προσπαθούν να στοιχίσουν τον λαό με το ΝΑΤΟικό αφήγημα ξεπλένοντας του μακελάρηδες ενώ παράλληλα στρώνουν τις νέες μπίζνες για το κεφάλαιο που πάλι θα πληρώσει ακριβά ο λαός.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κύμα ακρίβειας που ξεκίνησε πολύ πιο πριν και εντάθηκε με τον πόλεμο και έρχεται να συμπιέσει και άλλο το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα. Η κυβέρνηση τα χρεώνει όλα στο πόλεμο προσπαθώντας να ξεπλύνει την αντιλαϊκή της πολιτική, ενώ τα μέτρα – ψίχουλα που ανακοινώνει δεν αποτελούν παρά μόνο πρόκληση και κοροϊδία.

Παρά τις μεγάλες δυνατότητες ο λαός πληρώνει το ρεύμα χρυσάφι και βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες που μπουκώνουν τα σεντούκια των ενεργειακών ομίλων. Η ακρίβεια δεν έχει σταματημό με απανωτές αυξήσεις σε καύσιμα, σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με αποτέλεσμα ο μισθός να τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο και η λαϊκή οικογένεια να κόβει και από εκεί που δεν κόβεται.

Η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Από την μία πρόκειται για αύξηση – ψίχουλα που καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, που έχει ήδη εξανεμιστεί με το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας.

Από την άλλη σέρνει από πίσω της όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχτισαν κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πακέτο μαζί με την ένταση της καταστολής απέναντι στις εργατικές ελευθερίες και τους εργατικούς αγώνες.

Η εφαρμογή αυτού του οπλοστασίου έχει ως αποτέλεσμα την κατάσταση που βιώνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στην Cosmote e-Value καθημερινά στους χώρους δουλειάς με την εντατικοποίηση, τους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, την απελευθέρωση ωραρίου, των υπερωριών, την επινοικιαζόμενη εργασία. Η εργοδοσία αξιοποιεί όλες τις παραπάνω μορφές εργασίας αυξάνοντας την εκμετάλλευση προκειμένου ο ΟΤΕ να είναι πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τα μονοπώλια του κλάδου και να αυξάνει την κερδοφορία του ολοένα και περισσότερο.

Σε αυτό το πλαίσιο ορίστηκε και ο κατώτατος μισθός μέσω του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που τον καθορίζει μέσω υπουργικής απόφασης και στα πλαίσια των αντοχών της οικονομίας έξω από συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις ενώσεις των εργαζομένων.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα για να βγαίνουν κερδισμένοι οι εκμεταλλευτές μας. Η οργανωμένη πάλη για σύγχρονα δικαιώματα, για αυξήσεις στου μισθούς, για την κατοχύρωση Σ.Σ.Ε είναι αναγκαία και μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πλέγμα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Οι συνάδελφοί μας στην ΛΑΡΚΟ, την COSCO, την e-food και αλλού με τον αγώνα τους μας δείχνουν την δύναμη που έχει η πάλη των εργαζομένων, ότι μπορούν να βάλουν την δική τους σφραγίδα στην εξελίξεις. Μαζί τους και μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους δίνουμε μαζικά το παρών στην απεργιακή κινητοποίηση της 1η Μάη στο Σύνταγμα.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

• Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό

• Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού

• Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

• Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

• Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

Απαιτούμε:

• Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

• Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

• Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με
οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

• Μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς

• Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Επιστροφή στους χώρους δουλειάς

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε στο ύψος των αναγκών μας.

Κατάθεση στεφανιού του σωματείου μας, 9:00 πμ στο μνημείο που βρίσκεται στο κτίριο της οδού Κωλέττη, προς τιμή του αγώνα και της θυσίας των εργαζομένων στην εταιρεία ΤΤΤ (Ταχυδρομεία – Τηλεγραφεία – Τηλεφωνεία), που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή στις 7/5/1944.

Όλοι στην προσυγκέντρωση των συνδικάτων 9.30 πλ.Κάνιγγος