ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ – 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κλείνουμε φέτος 138 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για την διεκδίκηση του 8ώρου . Αυτός ο αγώνας φαντάζει πιο επίκαιρος από ποτέ . Μπροστά στις απαράδεκτες νομοθεσίες που έχουν περάσει όλες οι κυβερνήσεις , σε κατεύθυνση φυσικά των οδηγιών της ΕΕ . Για την κατάργηση του 8ωρου , τα ωράρια λάστιχο , την 13ωρη εργασία  , την 6ήμερη και 7ήμερη εργασία . Νόμους που από την πρώτη στιγμή αντιπαλεύει το σωματείο μας .

 Η Πρωτομαγιά έρχεται μετά τις δυο πανεργατικές απεργίες που είχαν μεγάλη συμμετοχή παρά την υπονόμευση που δέχτηκαν . Χιλιάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης αλλά και συνολικότερα του κλάδου μας απήργησαν και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απάντησαν θετικά στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων στο δρόμο του αγώνα . Δόθηκε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσίες ότι οι ανάγκες μας δεν θα γίνουν θυσία για τα κέρδη τους .

 Ο αγώνας δεν μένει εδώ, συνεχίζει και δυναμώνει .

 Η ακρίβεια συνεχίζει να είναι στα ύψη και ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για τα βασικά πλέον . Είναι κοροϊδία η αύξηση του κατώτατου μισθού, στα 50 ευρώ μεικτά από την κυβέρνηση . Όπου οι πλειοψηφία των εργαζομένων της Cosmote e-value δεν την παίρνουν λόγο της μηδαμινής προσωπικής διαφοράς που παίρνουν οι περισσότεροι . Την ίδια ώρα η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο . Οι περικοπές των μπόνους σε πολλά τμήματα καλά κρατούν . Οι πιεστικές και αυταρχικές συμπεριφορές με σκοπό τη μείωση των διαλλειμάτων των εργαζομένων συνεχίζουν . Κάθε μέρα βλέπουμε τους προϊσταμένους μας να μας αναθέτουν και παραπάνω εργασίες με παραπάνω πίεση με παραπάνω στόχους και με τις ίδιες ελάχιστες αποδοχές . Μπροστά σε όλα αυτά η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Cosmote e-Value προτείνει ως λύση την επιταγή ενίσχυσης . Εν μέσω πλην σαφώς δηλαδή παραδέχονται ότι ο μισθός που έχουν υπογράψει στη ΣΣΕ δε φτάνει ούτε για ζήτω .

Στον αντίποδα βλέπουμε την δουλειά μας να παράγει εκατομμύρια στον όμιλο και το μέρισμα στους μετόχους να αυξάνετε κατά 23% , την ώρα που εμείς δυσκολευόμαστε να βγάλουμε τον μήνα .

Εμείς οι εργαζόμενοι που με τη σκέψη, το μυαλό μας, την εργασία μας, παράγουμε τα κέρδη των εργοδοτών μας , λέμε ως εδώ δεν πάει άλλο . Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς , για κατάργηση των αντεργατικών νόμων .

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κανένας μισθός κάτω από 900 καθαρά στο 8ωρο, αντίστοιχα στο 6ωρο
  • Τέλος στην επινοικίαση – όλες οι συμβάσεις να γίνουν evalue ΤΩΡΑ
  • Μείωση των στόχων σε όλα τα έργα , πωλησιακά και μη – ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
  • Τώρα να σταματήσει το εργασιακό bulling – mobbing από τους εργοδότες που στοχεύει στο ξεζούμισμά μας
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία μας
  • Ουσιαστική στήριξη της μητρότητας και των εργαζόμενων γονέων

 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία !

Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από το συνδικάτο μας .

 ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Πρωτομαγιά στις 10:30 στο Σύνταγμα.