ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την ώρα που δεκάδες συνάδελφοι μας αγωνιούν για τα σπίτια τους στον κάμπο της Θεσσαλίας και όλος ο λαός είναι αγανακτισμένος από την πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πιστά όλες οι κυβερνήσεις, την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή αυτή πολιτική, μας καίει, μας σκοτώνει και μας πνίγει, από κοντά μέσα σε όλο το κλίμα της ανασφάλειας και της τρομοκρατίας, η κυβέρνηση έρχεται να περάσει νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά με στόχο να νομιμοποιήσει την δουλειά 13 ώρες την ημέρα και 78 ώρες την εβδομάδα για εμάς που εργαζόμαστε με κυλιόμενο ωράριο.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η εργοδοσία της Evalue μοιράζει αξιολόγια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τις προηγούμενες αξιολογήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι πως όλα τα αξιολόγια, είναι φτιαγμένα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εργοδοσίας και όχι για να γινόμαστε καλύτεροι όπως θέλουν να μας πείσουν. Η αξιολόγηση των συναδέλφων, προκύπτει από τους εκάστοτε στόχους που θέτει η εταιρεία και είναι κομμένη και ραμμένη, στα μέτρα της κερδοφορίας της. Ασκούν πιέσεις για να πιαστούν άπιαστοι στόχοι, πιέζουν συναδέλφους και τους φθάνουν σε σημείο λιποθυμίας, κρίσεων πανικού, απειλούν με απολύσεις, κ.α.
Η εντατικοποίηση μπροστά στην απειλή μιας αρνητικής αξιολόγησης χτυπάει κόκκινο. Με αυτό το εργαλείο θα θελήσουν να μας επιβάλλουν και τις νέες εργασιακές σχέσεις που έρχεται η κυβέρνηση να προσθέσει στο νομοθετικό οπλοστάσιο που συμπληρώνουν ό,τι έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το τελευταίο διάστημα κυρίως πολλοί συνάδελφοι που μεταφέρθηκαν από την Cosmote στην Ε-value από την Cosmote και τον ΟΤΕ, δέχονται αρνητικές αξιολογήσεις για να πιεστούν να υπογράψουν κάποιο πακέτο «οικειοθελούς αποχώρησης», με συνοδευτικό την απειλή της απόλυσης τους, επειδή δήθεν δεν αποδίδουν!!!
Η τακτική της εγοδοσίας δεν είναι τυχαία. Στόχος της είναι να ξεμπερδεύει με τα κατοχυρωμένα, συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα αυτών των συναδέλφων, που απορρέουν από παλαιότερες συλλογικές συμβάσεις και έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια. Επιδιώκει να κόψει κάθε επαφή των ηλικιακά νεότερων συναδέλφων με τους παλαιότερους για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, απέναντι στην όποια επιδίωξη για αντίστοιχες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Στοχεύει στη μείωση του κόστους εργασίας, απαλλασσόμενη από τα μισθολόγια που υπήρχαν στους παλαιότερους συναδέλφους και συνάμα εξαντλεί τους νεότερους με την συνεχώς αυξανόμενη πίεση για την επίτευξη των στόχων της. Χρησιμοποιεί το τυράκι των BONUS, πατώντας πάνω στους πενιχρούς μισθούς που μας δίνει, για να κρύψει το υπαρκτό πρόβλημα της επιβίωσης όλων των εργαζομένων και να αποφύγει την οποιαδήποτε σκέψη, συλλογικής διεκδίκησης και αγώνα, σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι στις πρακτικές της εργοδοσίας. Να οργανωθούν στο σωματείο εργαζομένων Cosmote Ε-value στην Αττική, για να δυναμώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας ενάντια στην εργοδοσία. Να μην αποδεχτούμε καμία απειλή και καμία αξιολόγηση. Να διεκδικήσουμε συλλογική σύμβαση εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες.
Τώρα όσο ποτέ είναι αναγκαίο να δώσουμε απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Να βροντοφωνάξουμε πως δε θα ανεχτούμε άλλο να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, πως δε θα ανεχτούμε άλλο να παίζονται οι ζωές μας κορώνα – γράμματα κάθε φορά που βρέχει, κάνει ζέστη ή χιονίζει.
Στηρίζουμε τις αποφάσεις για απεργία την Πέμπτη 21/09 , δεκάδων εργατικών κέντρων και σωματείων, όπως το κλαδικό μας το ΣΕΤΗΠ. Απεργούμε και διεκδικούμε τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Απεργούμε και διεκδικούμε να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία των αξιολογήσεων, των απολύσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21/09
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ