ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 14/02 στις 8:00π.μ.

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 18/02 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Το σωματείο μας χαιρετίζει τις μέχρι τώρα προσπάθειες αντίστασης των συναδέλφων μας στα τμήματα των πωλήσεων του Κεραμεικού απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας στο μισθό και τις συνθήκες δουλειάς με όχημα τους στόχους παραγωγής.

Η κινητοποίηση γύρω από αιτήματα για αύξηση στο μισθό και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς μέσα από κείμενο υπογραφών, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση ενώ ταυτόχρονα η συζήτηση για την επιτυχία της απεργίας στις 28/2 είναι στο στόμα κάθε εργαζόμενου.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

Στη σύσκεψη 4/2 εκτιμήσαμε το κλίμα που υπάρχει στους χώρους μας και συζητήσαμε τις επόμενες κινήσεις μας. Εκτιμήσαμε ότι είναι πολύ σημαντικά τα βήματα που έχουμε κάνει ενώ η μαζικότητα σε ό,τι κάνουμε στο εξής είναι όρος για να έχουμε αποτέλεσμα σε αυτά που διεκδικούμε. Η μαζικότητα στις κινήσεις μας εξαρτάται από όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14/2 ώρα 8:00π.μ. στο κτίριο του Κεραμεικού όπου και θα καταθέσουμε στη διοίκηση τα αιτήματά μας όπως έχουν διαμορφωθεί στο κείμενο αλλά και άλλα σημαντικά προβλήματα όπως για τις βάρδιες στις εργαζόμενες μητέρες, την ακαταλληλότητα του κτιρίου της Δάφνης για το οποίο προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, την κατάσταση στα έργα της ΔΕΗ που είναι 24ωρα.

Αιτήματα της διαμαρτυρίας θα είναι:

  • αύξηση στο μισθό και τριετίες όλων των προηγούμενων χρόνων όπως μπαίνουν στο κείμενο υπογραφών
  • να σταματήσει η κατρακύλα των στόχων – καμία περικοπή δεδουλευμένων
  • σύγχρονες και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς σε όλα τα έργα
  • να σταματήσει το εργασιακό bulling – mobbing
  • όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν Evalue – να σταματήσει τώρα το καθεστώς της ενοικίασης.

Είναι σημαντικό να γίνει υπόθεση όλων μας σε κάθε κτίριο η επιτυχία της παράστασης διαμαρτυρίας. Να πάρει η εργοδοσία το μήνυμα ότι για εμάς έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δεν ανεχόμαστε να επιδεινωθούν άλλο οι συνθήκες δουλειάς ούτε να βλέπουμε λιγότερα στην τσέπη. Η έμπρακτη και μαζική στήριξη στην παράσταση διαμαρτυρίας θα είναι μήνυμα ξεκάθαρο που θα το μετρήσουν οι εργοδότες για το πώς θα συνεχίσουν. Θα δώσει θάρρος και στους συναδέλφους από τα υπόλοιπα έργα και κτίρια για να κινητοποιηθούν μπροστά στην απεργία στις 28/2.

Τώρα είναι ευθύνη όλων μας να συσπειρωθούμε περισσότερο, να γίνουμε πιο πολλοί και να συμμετέχουμε ενεργά στις διεκδικήσεις μας για να ακουστούμε.

Ταυτόχρονα γινόμαστε μέλη του σωματείου μας. Δυνατοί εργαζόμενοι σημαίνει δυνατό σωματείο, μαζικό, αποκούμπι όλων των εργαζόμενων. Τις επόμενες μέρες το σωματείο μας θα πραγματοποιήσει καμπάνια εγγραφών σε όλα τα κτίρια με σκοπό να ανέβει η οργάνωση και η ενότητά μας. Καλούμε όλους όσους προβληματίζονται, όλους όσους λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει, να κάνουν το επόμενο βήμα και να γραφτούν στο σωματείο, στο δικό μας φορέα, που μέλη του γίνονται μόνο εργαζόμενοι και όχι προϊστάμενοι, διευθυντές και όλοι αυτοί που καθημερινά λειτουργούν για τα συμφέροντα της εταιρίας και μόνο. Σωματείο που είναι δίπλα σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων και έχει σταθερά το αίτημα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση του καθένα μας.

Δυναμώνουμε τις προσπάθειές μας για την επιτυχία της απεργίας στις 28/2. Κατεβάζουμε ακουστικά, ενωμένοι με τους υπόλοιπους κλάδους διεκδικούμε από εργοδότες, κυβέρνηση και κράτος αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση φόρων. Γραφόμαστε στο σωματείο μας και συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση στις 18/2 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.