ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/06 ΣΤΙΣ 08:00Π.Μ. ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κατάσταση με τα συνεχόμενα κρούσματα στους χώρους μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εργοδοσία έχει πάρει θάρρος από την κυβέρνηση που απέσυρε όλα τα μέτρα προστασίας που υπήρχαν μέχρι σήμερα, έστω και αυτά τα λιγοστά με αποτέλεσμα οι χώροι δουλειάς να έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς του ιού, ενώ καθημερινά ακούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν και να έχουν σκαρφαλώσει μέχρι και τις 14.000.

Το σωματείο μας έχει καταγγείλει δεκάδες φορές την στάση της διοίκησης της Cosmote – Evalue, του Ομίλου ΟΤΕ συνολικότερα για την τακτική που ακολουθεί. Δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις μας στην διοίκηση ώστε να παρθούν τώρα μέτρα για να μην καταλήξουμε να μετράμε δεκάδες κρούσματα στα κτήρια.

Η άναρθρη επιστροφή μας στους χώρους δουλειάς χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη, μελέτη και κυρίως υγειονομικά μέτρα όπως αποστάσεις, μάσκες κτλ είναι επικίνδυνη για την υγείας μας. Μέρα με την ημέρα ακούμε για έναν συνάδελφο που αρρωσταίνει με κορονοιό.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/06 στο ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κάνουμε την ανησυχία μας και την αγανάκτησή μας δύναμη συλλογικής διεκδίκησης. Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το σωματείο μας στις 24/06 και μαζικά απαιτούμε από την διοίκηση τώρα να πάρει μέτρα. Δε θα παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα – γράμματα για τα κέρδη τους και την εύρυθμη λειτουργία τους. Λύση δεν είναι η τηλεργασία όπου για άλλη μια φορά θα επωμιστούμε τα κόστη και την ευθύνη για την υγεία μας για να την βγάζει καθαρή ο Όμιλος ΟΤΕ και η Evalue.

Διεκδικουμε άμεσα να:
1. Αξιοποιηθούν κτήρια και εγκαταστάσεις του ΟΤΕ ώστε να εργαζόμαστε με ασφάλεια και τις απαραίτητες αποστάσεις.
2. Υπάρχει γιατρος εργασίας ή νοσοκομος σε κάθε βάρδια
3. Υπάρχει μέριμνα για αντισυπτικά σε κάθε όροφο, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν μάσκες κτλ
4. Γινονται συνεχόμενα και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους

Προειδοποιούμε ότι αν δεν παρθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με στάση εργασίας το επόμενο διάστημα
ΔΕ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ COSMOTE – EVALUE
Καλούμε την Επιτροπή για την Υγεία και την Ασφάλεια (ΕΥΑΕ) που εξελέγη πρόσφατα στην Cosmote – Evalue, να συνεδριάσει άμεσα, να συζητήσει τα παραπάνω ζητήματα αλλά και να πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της προστασίας των συναδέλφων ανεξαρτήτωνς σύμβασης, εργασιακής σχέσης κτλ.