Δελτίο Τύπου:
Στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας με την Παλαιστίνη ως την Λευτεριά

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το σωματείο μας καταδικάζει την τρομοκρατική – προκλητική σύλληψη του νεαρού Παλαιστίνιου διαδηλωτή, που διώκεται επειδή ύψωσε την Ελληνική και την Παλαιστινιακή σημαία στην μεγαλειώδη κινητοποίηση, που διοργάνωσαν δεκάδες σωματεία την Κυριακή 05/11 για να εκφράσουν ακόμα μία φορά την συμπαράσταση τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει, για την πιστή υποταγή της στα μονοπώλια και τις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ-Ε.Ε., η κυβέρνηση της Ν.Δ., με συνοδοιπόρους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τον λαό σε σκοτεινά μονοπάτια που μόνο επιπλέον δεινά μπορούν να του φέρουν.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αθωώνει, υπερασπίζεται και ενισχύει την ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, την ίδια στιγμή που δωρίζει βάσεις, λιμάνια και αεροδρόμια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΙΣΡΑΗΛ για να μακελέψουν την Παλαιστίνη, την ίδια ώρα συλλαμβάνει διαδηλωτή, επειδή τόλμησε να δηλώσει την αντίθεση του στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Εκφράζουμε για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που μάχεται για την ελευθερία του. Ενώνουμε την φωνή μας, με όλους τους εργάτες ανά τον κόσμο, που με τις διαδηλώσεις τους παίρνουν θέση απέναντι στην βαρβαρότητα του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά, κρίσεις-πολέμους, προσφυγιά. Δηλώνουμε κατηγορηματικά, πως η εργατική λαϊκή πάλη, η αλληλεγγύη των λαών και ο αγώνας για ειρήνη και λευτεριά δεν ποινικοποιούνται

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο παλαιστίνιος διαδηλωτής και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ