ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11 ΩΡΑ 8.00 Π.Μ. ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ

Συνάδελφισσες & συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε την έξαρση των απολύσεων από την Cosmote – Evalue που σηματοδοτούν νέα επίθεση απέναντί μας σε συνθήκες μάλιστα τεράστιας ακρίβειας και ενώ καλά καλά δε βγαίνει ο μήνας. Μετά τις απολύσεις συναδέλφων μας σε Μοσχάτο και Κεραμεικό, μεταξύ των οποίων και συναδέλφισσας που στοχοποιήθηκε λόγω προβλήματος υγείας, απολύθηκε συναδέλφισσα που εργαζόταν με τηλεργασία από το Βόλο με το πρόσχημα της παραγωγικότητας αναδρομικά και μάλιστα μια εβδομάδα πριν κλείσει χρόνο οπότε και θα έπαιρνε το ιλιγγιώδες ποσό αποζημίωσης του ενός μηνιάτικου. Αίσχος!

Από τα γεγονότα καθημερινά προκύπτει η ανάγκη να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας: το επιβάλλει η ακρίβεια και οι μισθοί μας που είναι στον πάτο, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες για να εργάζονται σε πρωινές βάρδιες, η στοχοποίησή μας ως μη παραγωγικοί όταν ασθενούμε, οι απολύσεις, η ανύπαρκτη προστασία από την ένταση της δουλειάς, το ανθυγιεινό περιβάλλον εργασίας.

Η κατάσταση που μας έχουν φέρει σήμερα η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που ψήφιζαν το ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα μετά το άλλο, μπορεί να αλλάξει, μπορεί να ανατραπεί! Όπως την άλλαξαν εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους το προηγούμενο διάστημα, στην Cosco, στην Efood, στους οικοδόμους και αλλού, που κατάφεραν να κερδίσουν δικαιώματα και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να εφαρμοστούν όσα κατέκτησαν από τις εργοδοσίες τους. Το δυνάμωμα του σωματείου και η συμμετοχή στις διεκδικήσεις είναι αυτό που απαιτείται, με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουμε σήμερα.

Απαιτείται επίσης η αποδυνάμωση όλων εκείνων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας και υπογράφουν από την πίσω πόρτα συμβάσεις στη βάση των κατώτατων ορίων, που ούτως ή άλλως προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς να έχει γίνει κανένα κάλεσμα για να συζητηθεί το περιεχόμενο της σύμβασης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αυτό κάνουν οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στον Πανελλαδικό Σύλλογο Εργαζομένων στην Cosmote – Evalue.

Ενώ η σύμβαση στην Cosmote – Evalue λήγει το Δεκέμβρη και θα έπρεπε ήδη όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, ενοικιαζόμενοι και μη, να οργανώνουμε τις διεκδικήσεις μας για να έχουμε όλοι μας μια σύμβαση με αίτημα για κατάργηση της ενοικίασης και για αυξήσεις στους μισθούς μας, η πλειοψηφία του ΔΣ του Πανελλαδικού Συλλόγου κάνει τον κινέζο γιατί θέλει να υπογράψει μια σύμβαση αρεστή στην εργοδοσία αφήνοντας πάλι εκτός χιλιάδες εργαζόμενους και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στην εταιρία για τους υπόλοιπους, δηλαδή μισθολογικά δικαιώματα στον πάτο

Καλούμε να μην περάσει αναπάντητη ούτε η επίθεση της εργοδοσίας σε όλες της τις εκφάνσεις ούτε η κοροϊδία που παίζεται στις πλάτες μας. Τώρα μαζικοποιούμε το σωματείο μας ως όρο για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις για σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στο μισθό.

Παλεύουμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μας για να σταματήσουν οι απολύσεις και με τη στάση όλων μας τις εμποδίζουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Εδώ και τώρα να επιστρέψει στο πόστο της η συναδέλφισσα από το Βόλο. Δεν ανεχόμαστε παιχνιδάκια με την αποζημίωση και τα δεδουλευμένα μας.
• Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.
• Αυξήσεις στους μισθούς μας
• Stop στην εντατικοποίηση της δουλειάς – μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους μας
• Προστασία της μητρότητας – πρωινό ωράριο για τις εργαζόμενες μητέρες

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ COSMOTE EVALUE
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11 ΩΡΑ 8.00 Π.Μ. ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ