ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ….
ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Έχει ξεκινήσει για ακόμα μια φορά το πανηγύρι των αδειών εν όψει εορτών και όχι μόνο. Οι εργαζόμενοι στην E Value (αλλά και συνολικότερα στον Όμιλο ΟΤΕ) καλούμαστε να δηλώσουμε άδειες για τις γιορτές, ενίοτε βέβαια και για όλο το χρόνο (!!!!) όπως συμβαίνει σε άλλα τμήματα στον Όμιλο.
Την ώρα που τα προβλήματα στις οικογένειες μας είναι τεράστια λόγω της έλλειψης κρατικών μέτρων, την ώρα που άρον – άρον μπήκαμε στη «δουλειά από το σπίτι» χωρίς καμία υποδομή, εξοπλισμό κτλ, την ώρα που μας πετάνε το μπαλάκι και μας λιβανίζουν καθημερινά τα περί ατομικής ευθύνης, την ώρα που πρέπει να φροντίσουμε τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας, τους ίδιους μας τους εαυτούς, καλούμαστε να προγραμματίσουμε και τις άδειες των εορτών με το έτσι θέλω.

Να ξεκαθαρίσουμε και φέτος:
Οι άδειες είναι δικαίωμα του εργαζόμενου και η μόνη του «υποχρέωση» είναι να τις αξιοποιεί για να ξεκουράζεται, να πηγαίνει διακοπές με την οικογένεια του, να ηρεμεί μακριά από την πίεση και την εντατικοποίηση που μας προκαλούν στο όνομα των στόχων και των κερδών των επιχειρήσεων.

Επιπλέον μέσα σε συνθήκες της πανδημίας που πολλοί εργαζόμενοι έχουν κάνει χρήση άδειας ειδικού σκοπού είτε ως γονείς είτε ως ευπαθείς ομάδες πως μπορούμε να προγραμματίσουμε το επόμενο διάστημα όταν δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση και τι υπόλοιπο αδειών θα έχουμε;

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ

Καλούμε τους συναδέλφους να μην δηλώσουν άδεια αν δεν το επιθυμούν. Η έννοια της «υποχρεωτικής» άδειας δεν υφίσταται πουθενά. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει άδεια επειδή το λέει ο supervisor, o team leader και η διοίκηση.

Σε περίπτωση τρομοκρατίας, πίεσης από προϊστάμενους ενημερώνουμε το σωματείο μας και παρεμβαίνομε συλλογικά.