ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2 Η EVALUE ΑΠΕΡΓΕΙ!

TΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2 Η EVALUE ΑΠΕΡΓΕΙ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η διάθεση για κινητοποιήσεις σε πολλά τμήματα όλες τις προηγούμενες ημέρες, μέσα από την συλλογική συζήτηση στη σύσκεψη του σωματείου μας που έγινε 11/2, πήρε τη μορφή μαχητικής απόφασης να προχωρήσουμε σε απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 19/02 ως απαραίτητο βήμα για την προώθηση των διεκδικήσεων μας όπως τις έχουμε διατυπώσει μέχρι τώρα.

Η συγκεκριμένη μέρα επιλέγεται στην κατεύθυνση να ενώσουμε τον αγώνα που κάνουμε στα τηλεφωνικά κέντρα της evalue με το πρωτόγνωρο κίνημα που αναπτύσσεται στα μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα Teleperformance, ttec, webhelp και foundever καθώς εκεί οι συνάδελφοι αποφάσισαν νέα απεργία την ίδια μέρα.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ενωθούμε όλοι οι συνάδελφοι στα τηλεφωνικά κέντρα όλου του κλάδου μας με αιχμή τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συνθήκες δουλειάς και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μέσα από τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία, θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στις εργοδοσίες, θα ακουστούμε πέρα από τις πύλες της δικής μας επιχείρησης, θα σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ενιαία διεκδικούμε και θα απαντήσουμε πιο αποτελεσματικά στην επίθεση των εργοδοτών που είναι κοινή και ενιαία.

Οι πρόσφατες αλλαγές πάνω  στα μπόνους – δεδουλευμένα στα τμήματα των πωλήσεων, οι τεράστιοι στόχοι σε όλα τα έργα που δημιουργούν αφόρητη πίεση και ο μήνας που δε βγαίνει για όλους μας ανεξαρτήτως έργου, ξεχείλισαν το ποτήρι. Βρισκόμαστε σε ώρα μηδέν για το μισθό και τις συνθήκες δουλειάς μας.

Οι εργοδότες που προσπαθούν να μας καθησυχάσουν, να μας καλοπιάσουν και να μας διασπάσουν με διάφορα επιχειρήματα δεν μπορούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε ότι αυτό ισχύει για όλους μας. Δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ενώ δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια και τα δάνεια, ενώ μειώνουμε ακόμη και το τι και πόσο θα φάμε, ενώ σκεφτόμαστε αν θα πάμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια και τις δραστηριότητές τους, αν θα αγοράσουμε ακόμη και έναν καφέ μετρώντας κέρματα, ταυτόχρονα δουλεύουμε σε έναν όμιλο που βγάζει δις από τη δική μας δουλειά και τον κουτσουρεμένο μισθό μας. Όλα αυτά μας παρακινούν σε απεργία στις 19/2 και αυτά μας κάνουν να συμμετέχουμε μαζικά παίρνοντας δύναμη ο ένας από τον άλλον.

 

Τα αιτήματα που διεκδικούμε, όπως έχουν διαμορφωθεί και στο κείμενο υπογραφών, είναι τα εξής:

  • Κανένας μισθός κάτω από 900 καθαρά στο 8ωρο, αντίστοιχα στο 6ωρο
  • Μείωση των στόχων σε όλα τα έργα , πωλησιακά και μη – ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
  • Τώρα να σταματήσει το εργασιακό bulling – mobbing από τους εργοδότες που στοχεύει στο ξεζούμισμά μας
  • Τέλος στην επινοικίαση – όλες οι συμβάσεις να γίνουν evalue ΤΩΡΑ

 

Αυτά μας ενώνουν με τους συναδέλφους μας στα άλλα τηλεφωνικά κέντρα που βιώνουμε κοινά προβλήματα και διεκδικούν και εκεί παρόμοια αιτήματα. Καλούμε κάθε συνάδελφο να ξεπεράσει οποιοδήποτε δισταγμό και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και το σχέδιο δράσης που αποφασίσαμε. Όταν οι εργοδότες μας υποδεικνύουν να δεχτούμε τον οικονομικό στραγγαλισμό και την εξουθένωσή μας δεν κατοχυρώνουμε το μεροκάματο με το να σκύβουμε το κεφάλι στις φάπες. Μεροκάματο και δικαιώματα τα κατοχυρώνουμε στο δρόμο του συλλογικού αγώνα και της αλληλεγγύης μεταξύ μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα παρά μόνο να κερδίσουμε ενωμένοι και οργανωμένοι στο σωματείο μας.

 

Τέλος καλούμε τη διοίκηση του Πανελλαδικού Συλλόγου εργαζομένων στην Cosmote evalue, που δεν βγάζει άχνα για όλα αυτά, να μιλήσει επιτέλους ξεκάθαρα και να μην παίζει το ρόλο του απεργοσπάστη στο πλευρό της εταιρίας τη στιγμή που το κίνημα ανεβαίνει και οι εργαζόμενοι στενάζουν. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο τους.

 

Οδηγίες για την απεργία 19/2:

  • Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το σωματείο μας και μεταξύ μας. Αναφέρουμε οποιοδήποτε κρούσμα τρομοκρατίας ή προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού για να το αποκρούσουμε
  • Όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται για να απεργήσουν από το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ
  • Όλοι μας παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της, όλοι συμβάλλουμε σε συζητήσεις, εξορμήσεις, περιοδείες με τις ανακοινώσεις μας

 

Προχωράμε και συμμετέχουμε μαζικά σε:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Κεραμεικού και του Μοσχάτου την Τετάρτη 14/2 στις 8:00π.μ.
  • Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την 18/2 ώρα 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης)
  • Κοινή απεργία που αποφασίσαμε για τις 19/2 με τους εργαζόμενους στα άλλα τηλεφωνικά κέντρα όπως η Teleperformance, Webhelp, TTEC, Foundever

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28/2

www.somateionevalue.grsomateioevalue.ath@gmail.com