Αθήνα 14.02.24

ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΑΛΛΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΝΥΦΗ

 

Την ώρα που:

 

  1. Η εργασία μέσω τρίτων εταιριών αγγίζει το 70%στην CosmoteEvalue.
  2. Οι μισθοί των εργαζομένων αγγίζουν τα 600€ κ 500€ και ξεμείνουμε από τις 10 του μήνα, μη μπορώντας να καλύψουμε ακόμα και βασικές ανάγκες.
  3. Οι εργαζόμενοι όπου μεταφέρθηκαν από την Cosmote & τον ΟΤΕ παραμένουν καθηλωμένοι στα ίδια μισθολόγια μια 15ετια ενώ έχουν μέχρι και 25 χρόνια προϋπηρεσία και η απειλή της εθελούσιας απόλυσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους κάθε μέρα.
  4. Τα πολυδιαφημισμένα bonus περικόπτονται μήνα με το μήνα κάνοντας την ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη.
  5. Η τρομοκρατία, η πίεση για το πιάσιμο των στόχων είναι η καθημερινότητα μας

 

Η Ομοσπονδία εργαζομένων ΟΤΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Cosmote – Evalue, με πρόσφατη ανακοίνωσή τους θεωρούν την απεργία στις 19/2 άσκοπη κ καλούν σε απεργοσπασία, όπως και για τις 28/2 που δε βγάζουν άχνα, γιατί κατά την γνώμη της είναι όλα καλώς καμωμένα αφού βεβαίως έχουν υπογράψει και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

 

Εμείς ξαναθέτουμε τα ερωτήματα προς τους εμπνευστές των ανακοινώσεων και περιμένουμε να μας απαντήσουν -αν και επιμένουν να μην απαντούν:

 

  • Θα στηρίξουν το αίτημα των εργαζομένων για αυξήσεις στον μισθό;
  • Θα στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων που ζητάνε κατάργηση της ενοικίασης και μετατροπή των συμβάσεων σε Evalue , στον πραγματικό μας εργοδότη;
  • Θα στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων για να σταματήσει τώρα το εργασιακού bulling και mobbing?
  • Θα δεχτούν ως μέλη τους στο σύλλογο και τους εργαζόμενους από τρίτες εταιρίες για να υπάρχει κοινό μέτωπο κ ένα σωματείο στην Evalue?

 

Ή θα συνεχίσουν να κάνουν τις πλάτες στην εργοδοσία

 

Τους καλούμε να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα στηρίζοντας την απεργία στις 19/2. Το αντίθετο σημαίνει απεργοσπασία, διάσπαση των εργαζομένων κ στο τέλος της ημέρας στήριξη των επιλογών της εργοδοσίας κ όχι των συμφερόντων των συναδέλφων .

 

Αναμένουμε την απάντηση τους και  όσο θα το σκέφτονται οι υπόλοιποι απεργούμε και δίνουμε ραντεβού στις 19/2 έξω από το κτήριο του Κεραμεικού εκεί που με τον συλλογικό αγώνα και την πάλη κερδίζονται όλα τα παραπάνω.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19/02

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

1653404889436_aitisi_cosmote-evalue (1)

 

www.somateionevalue.grsomateioevalue.ath@gmail.com