16/03 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΟΡΓΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τις συγκλονιστικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Η συμμετοχή στην απεργία, οι μαζικότατες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εργαζόμενων και νεολαίας που πλημμύρισαν τις πόλεις της χώρας είναι το πραγματικά ελπιδοφόρο μέσα στη θλίψη και την ανασφάλεια που βιώνουμε από τα τραγικά γεγονότα. Από αυτό παίρνουμε κουράγιο και συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο αποφασιστικά, με οργάνωση στο σωματείο.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε και δίνουμε το χέρι σε όλους τους συναδέλφους στην Cosmote – Evalue, που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία στις 08/03 και στις μαζικότατες κινητοποιήσεις.

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16/3

Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο. Αυτό θα γίνει με το να πληρώσει ο πραγματικός ένοχος που είναι αυτή η πολιτική που βλέπει ως κόστος την προστασία και την ασφάλειά μας και την υπηρέτησαν όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πραγματικοί «σταθμάρχες», που ψήφιζαν με χέρια και πόδια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της απελευθέρωσης των μεταφορών, τις οδηγίες της ΕΕ που θεωρούν τα μέτρα προστασίας μη προσοδοφόρα.

Αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να πληρώσουν και αυτό θα γίνει με τη μαζική μας συμμετοχή και στην απεργία στις 16/03, με την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, τη συσπείρωση στο σωματείο, με τις διεκδικήσεις για να μπει στο επίκεντρο η ασφάλειά μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ,
ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Στην πανεργατική απεργία 16/3 κανένας να μη δουλέψει, ούτε από το σπίτι ούτε από το γραφείο. Κανένας να μην υποκύψει σε πιέσεις της εργοδοσίας που μπροστά στην κερδοφορία της δεν λογαριάζει ούτε το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη. Η πρόσφατη ομιλία του προέδρου του ομίλου, που ανακοίνωσε πάλι εν μέσω κερδών την υπογραφή των νέων συμβάσεων σε ΟΤΕ – Cosmote με κατάργηση δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες δεκαετίες πίσω, ως όρο για τη μεγαλύτερη κερδοφορία , ενώ για την Cosmote – Evalue (ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και μη) δε γίνεται ούτε λόγος, είναι ενδεικτική για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως εργαζόμενοι. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συσπείρωση και οργανωμένη πάλη στο σωματείο μας για πραγματικές αυξήσεις και Συλλογική Σύμβαση για όλους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στον αγώνα που γίνεται για μην έχουμε άλλα Τέμπη, άλλο Μάτι, άλλη Μάνδρα. Για να μην αισθανόμαστε ανασφαλείς και απροστάτευτοι τον 21ο αιώνα, όταν η τεχνολογία μας δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε να ζούμε καλύτερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/3 και στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 11:30π.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ