ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί για τα θύματα στα Τέμπη, την ώρα που νέα παιδιά έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που μπροστά στην κερδοφορία των εταιριών δεν λογαριάζει την ασφάλεια του λαού, έρχεται η Cosmote – Evalue να δείξει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο πατώντας πάνω στο ανθρώπινο δράμα για να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα.


Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που για άλλη μια φορά (όπως και με τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι) προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι και να γλυτώσει τα σπασμένα των ημερών στα τμήματα των πωλήσεων. Συγκεκριμένα με αφορμή το τριήμερο πένθος μονομερώς επιβάλλει στους εργαζόμενους να μην εργαστούν Παρασκευή, όπως χρόνια τώρα γίνεται στα έργα αυτά, λόγω της ημέρας αλλά να αναπληρώσουν το Σάββατο και μάλιστα με κανονικές βάρδιες έως τις 9 το βράδυ. Είναι τραγικό και συνάμα ειρωνικό. Το πένθος μας για τους δεκάδες νεκρούς δεν σταματά σε μια μέρα. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει αφορμή ώστε να εφαρμόζουν κάθε αντεργατικό μέτρο για να βγάζουν περισσότερα κέρδη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την εταιρία δεν είναι ούτε το δράμα του λαού και της νεολαίας, ούτε τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Το μόνο που την απασχολεί είναι πώς δε θα χάνεται ούτε μέρα από την καραμπινάτη εκμετάλλευση, καμιά μέρα χωρίς εντατικοποίηση της δουλειάς στο απόγειο, χωρίς να βγαίνει τεράστια κερδοφορία για τους μετόχους του ΟΤΕ από τη δική μας δουλειά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη δεχτούν αυτό το αίσχος. Αν η εταιρία βλέπει κάθε τέτοια κατάσταση ως «ευκαιρία» για να ξεφορτώνεται ό,τι θεωρεί ως κόστος, εμείς θα απαντήσουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας.

Απαιτούμε η μέρα της Παρασκευής 3/3 να πληρωθεί ως εργάσιμη μέρα χωρίς καμία αναπλήρωση. Κανένας να μην υποκύψει σε εκβιασμούς για άδεια ή απουσία, με το επιχείρημα ότι ‘’δεν θα σας πληρώνουμε για να μη δουλεύετε’’.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ