Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στην Cosmote-Evalue που που έκαναν το βήμα κ απέργησαν. Η απεργία είναι σημαντική παρακαταθήκη για την ενίσχυση του αγώνα για ζωή , υγεία και δικαιώματα, την ώρα που η ζωή και οι ανάγκες μας θεωρούνται κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του.

Δώσαμε αγωνιστικό μήνυμα εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οργανώσαμε την απεργία με επιτυχία την στιγμή που η ευελιξία και η τηλεργασία απογειώνονται, την στιγμή που η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει σιγή ιχθύος, να κρατήσει τους εργαζόμενους απομονωμένους και υποταγμένους.

Καθημερινά αποδεικνύεται το δίκιο των αιτημάτων μας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για ανοιχτά σχολεία που να μορφώνουν θα λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας, για δημόσιες και ασφαλείς μαζικές συγκοινωνίες, για χώρους δουλειάς με ουσιώδη μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Δώσαμε απάντηση στον αντιλαϊκό σχεδιασμό με τη 10ωρη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα νέα χτυπήματα στην κυριακάτικη αργία, την κλιμάκωση της επίθεσης στα συνδικάτα, στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Σπάσαμε στην πράξη την κυβερνητική καταστολή που θέλησε να μετατρέψει τις μάσκες σε φίμωτρα, την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά σε λογικές συναίνεσης και υποταγής «τώρα τα κεφάλια μέσα» ,«θα λογαριαστούμε μετά», «τώρα δεν είναι ώρα για αγώνες» που καλλιεργούν όλοι μαζί κυβέρνηση και αστικά κόμματα.

Δίπλα τους έχουν και την ηγεσία της ΓΣΕΕ που προωθεί την γραμμή της ενσωμάτωσης, την υποταγή στην καπιταλιστική κερδοφορία. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ που δεν πήρε απόφαση για απεργία και κλιμάκωση ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που ξετυλίγονται και εφαρμόζονται τα σχέδια της διοίκησης για την αναδιάρθρωση του ομίλου. Σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή συνεχίζονται οι εκβιασμοί, οι αναγκαστικές “εθελούσιες”, το χτύπημα στα συγκροτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, η επίθεση σε πρωτοπόρους αγωνιστές. Την ίδια ώρα που η εργοδοσία του ΟΤΕ ξεσαλώνει προωθώντας το σχέδιο μετάβασης χιλιάδων συναδέλφων σε θυγατρικές κατά τα «πρότυπο» εκμετάλλευσης και κερδοφορίας της Εvalue με τους 3500 επινοικιαζόμενους, η ηγεσία της ΟΜΕ όχι μόνο δε βγάζει άχνα αλλά διαπραγματεύεται πόσα ακόμη θα χάσουν οι εργαζόμενοι.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΣΕ