Δελτίο Τύπου:
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Εν συνεχεία της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού στον 2ο όροφο του Κεραμεικού το προηγούμενο διάστημα, έρχεται να προστεθεί μέσα σε ελάχιστες μέρες νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας στον 3ο όροφο:
Η προϊστάμενη του τμήματος inbound σε τηλεφωνική επικοινωνία με συνάδελφο που εργάζεται από το σπίτι, με απρεπείς και απαξιωτικές εκφράσεις, τον παρότρυνε σε παραίτηση. Ο τσαμπουκάς της προϊσταμένης με τις πλάτες της εργοδοσίας εξαντλήθηκε πάνω στο συνάδελφο, αφού στην άμεση παρέμβαση που έκανε το συνδικάτο μας με περισσή θρασυδειλία τα αρνήθηκε όλα κατηγορώντας το συνδικάτο ότι επιτέθηκε αναίτια σε τηλεφώνημα προσωπικού χαρακτήρα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δε μιλούσε καν σε συνάδελφο!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά όσα συμβαίνουν στον Κεραμεικό. Η εργοδοσία έχει ανάψει πράσινο φανάρι για μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων με τον αέρα που της έχουν δώσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Αυτό τον «αέρα» θα ενισχύσουν και τα νομοσχέδια που σχεδιάζουν να φέρουν για τον εργάσιμο χρόνο και το συνδικαλιστικό νόμο προς όφελος των εργοδοτών, σκοπεύοντας να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα. Το σωματείο μας μαζί με το κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις για τέτοια φαινόμενα, όμως η διοίκηση σφυρίζει αδιάφορα ρίχνοντας μάλιστα επί μονίμου βάσεως το φταίξιμο στους εργαζόμενους.

ΩΣ ΕΔΩ

Δεν ακούμε πρώτη φορά άμεσες ή έμμεσες παροτρύνσεις για παραίτηση από ανθρώπους της εταιρίας. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι πολλοί συνάδελφοί μας δέχονται ανηλεή πόλεμο με διάφορες μεθόδους και τακτικές για να μην αντέχουν και να παραιτούνται ώστε η εταιρία να γλιτώνει το ‘’κόστος’’ δικαιωμάτων όπως αποζημιώσεις σε απολύσεις, να βγάζουν από πάνω τους τριετίες και όποιο άλλο δικαίωμα έχει απομείνει σε εργαζόμενους με παιδιά, όπως άδειες, δικαιώματα σε όσους ελάχιστους έχουν απομείνει με σύμβαση Evalue στον Κεραμεικό κ.α.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/11 ,ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για σύγχρονα δικαιώματα, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, Υγεία και Παιδεία προς όφελος των σύγχρονων αναγκών μας

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/11
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ