ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

29 ΜΑΡΤΗ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ:

  1. Οι εργαζόμενοι στην CosmoteEValue, πρόσφατα ζήσαμε το παιχνίδι των εκβιασμών με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου να απειλεί ότι αν διεκδικήσουμε σύμβαση, θα πουληθεί η εταιρεία και τον διευθύνοντα σύμβολου της EValue, να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μας καθησυχάσει. Οι εκβιασμοί είναι ένας άλλος τρόπος για την διοίκηση για να περάσει αυτό που θέλει, όταν δεν πιάνει το καλό. Τώρα τους φύλακες, τους διοικητικούς κτλ που δε θέλουν να υπογράψουν την εθελούσια τους απειλεί ότι θα τους απολύσει και εμάς στην EValue, ότι θα «μας πουλήσει» αν συνεχίσουμε να ζητάμε σύμβαση. Οι εκβιασμοί είναι κοινοί γιατί ένας είναι ο στόχος τους: η διασφάλιση και η αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης. Απεργούμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην EValue, κόντρα στους διαχωρισμούς που επιβάλλει η εργοδοσία. Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση των δικαιωμάτων μας προς τα πάνω.

 

  1. Η διοίκηση προχωρά σε νέο κύκλο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων του Ομίλου. Αυτό μεταφράζεται σε «αναγκαστικές» εθελούσιες αποχωρήσεις σε εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα, με απειλές και εκβιασμούς. Οι εργαζόμενοι αυτοί που είχαν καλύτερους μισθούς και όρους δουλειάς, βάσει των επιχειρησιακών συμβάσεων, θα αντικατασταθούν (αν και εφόσον) με νέους εργαζόμενους με κουτσουρεμένα δικαιώματα και μισθούς, ρίχνοντας έτσι κατά πολύ τον μέσο όρο, το επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων ή πολύ απλά θα δώσει το έργο «έξω», όπως ήδη έχει κάνει με την EValue, με τις τρίτες εταιρίες, με τα καταστήματα. Είναι ένας τρόπος για την διοίκηση να ρίχνει τα «κόστη» όπως αποκαλεί εμάς τους εργαζόμενους.

Γι’αυτό και αυτή η απεργία μας αφορά όλους, γιατί η επίθεση της εργοδοσίας ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΕΞΩ. H μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 29/3 πρέπει να είναι ηχηρή απάντηση στην συνεχόμενη επίθεση της εργοδοσίας, που έχει αξιοποιήσει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, για να τσακίσει μισθούς και δικαιώματα, να επεκτείνει την ενοικιαζόμενη εργασία.

 

  1. Η πίεση, η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς είναι μια πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ, ανεξαρτήτου σύμβασης. Στόχοι, αξιολόγηση, στατιστικά είναι στην ημερήσια διάταξη σε κάθε πόστο ή έργο δουλειάς, κανένας δεν μένει απέξω. Οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν με πολλούς συναδέλφους να αποκτούν μυοσκελετικά προβλήματα, μειωμένη ακοή και πολλά άλλα. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα εργατικά ατυχήματα, συνάδελφοι μας έχασαν τη ζωή τους κάτω από την πίεση και το στρες να πιαστούν οι στόχοι. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! Δε θυσιάζουμε τη ζωή μας και τη υγεία μας για τους στόχους και τα κέρδη του ΟΤΕ.

 

  1. Στις 29/3 απεργούμε γιατί ξέρουμε καλά ότι δεν υπάρχουν ούτε ατομικές λύσεις, ούτε σωτήρες. Ο μόνος δρόμος είναι ο ανυποχώρητος, οργανωμένος αγώνας για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Μαζί με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ, με τους συναδέλφους μας στον ΟΤΕ, παλεύουμε για την ενότητα των εργαζομένων, την εξίσωση των δικαιωμάτων μας προς τα πάνω. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και γυρνάμε την πλάτη στις πλειοψηφίες στην ΟΜΕ-ΟΤΕ που έχουν λερωμένα τα χέρια τους. Έχουν τεράστιες ευθύνες, ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας, υιοθετώντας στην πράξη τους διαχωρισμούς, δε βγάζουν άχνα για ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, για την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Βγαίνουμε μπροστά και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση ΣΣΕ για όλους στον ΟΤΕ, για κλαδική σύμβαση εργασίας που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών.

29 ΜΑΡΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

  • Να δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΤΕ ότι δε θα απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται.
  • Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολαβους.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στον Όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον Όμιλο με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.
  • Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες, που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους τον κλάδο.
  • Δημιουργία άμεσα Κλαδικής Ομοσπονδίας.