#zise_me_ton_mistho_mou

Συναδέλφισσες και συνάδλεφοι,

Σε σημείο ζαλαάδας επαναλαμβάνονται τώρα τελευταία τα διάφορα hastags της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ με θέμα «άστο πάνω μου». Όση μοντερνιά και να χρησιμοποιηθεί καταντάει ντεμοντέ στο τέλος, γιατί δε μπορεί να κρύψει τι σημαίνουν όλα αυτά για τους εργαζόμενους στην πράξη: εντατικοποίηση της δουλειάς, εξαντλημένοι εργαζόμενοι σε τηλεφωνικά κέντρα και καταστήματα, συνθήκες δουλειάς και μισθοί του περασμένου αιώνα· επινοικιαζόμενη εργασία και εξίσωση δικαιωμάτων προς τα κάτω για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, μετά και τη μεταφορά τους στις θυγατρικές.

Οι εργαζόμενοι δε χρειάζεται να αλλάξουμε θέσεις με τους συναδέλφους μας, σύμφωνα με την νέα δράση #mpes_sti_thesi_mou, για να καταλάβουμε ο ένας τι περνάει ο άλλος. Οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι περιφρουρήσεις των απεργιών μας, η δράση μας μέσα από το σωματείο, οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, μας έφεραν κοντά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματά μας είναι κοινά, γιατί κοινή είναι η αιτία που τα γεννά.

Ο μύθος ότι η ανάπτυξη και η κερδοφορία του εργοδότη οφελεί και εμάς τους εργαζόμενους έχει καταρριφθεί από την ίδια τη ζωή.

Μας ζητάνε να κάνουμε συνεχώς θυσίες για την κερδοφορία της επιχείρησης ώστε να βγαίνει πρώτος ο ΟΤΕ στον ανταγωνισμό. Εργοδοσία και κυβέρνηση απαιτούν να αποδεχόμαστε την απεμπόληση δικαιωμάτων μας για να πηγαίνει μπροστά η οικονομία και να βγαίνουν τα κέρδη των λίγων. Όμως εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα και ξέρουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν επωφεληθήκαμε σε τίποτα από την ανάπτυξή τους, ίσα ίσα χάσαμε δικαιώματα, καταργήθηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η εκμετάλλευση απογειώθηκε.

Τίποτα όμως δεν τους είναι αρκετό μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Γι’ αυτό και η αντεργατική επίθεση προχωρά με αιχμή τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη για το χτύπημα στον εργάσιμο χρόνο, τις απεργίες και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ο οποίος ψηφίστηκε για να εφαρμοστεί από τους εργοδότες. Και αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν, όπως η εργοδοσία της E-Value που προσπαθεί να περάσει το σπαστό ωράριο για να μας ξεζουμίζει μέχρι εκεί που δεν πάει.

Κανένςα εφησυχασμός. Χρειάζεται εδώ και τώρα να οργανωθεί η πάλη για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος, να μπλοκαριστεί η εφαρμογή του μέσα στο χώρο δουλειάς από τους εργαζόμενους.

Σήμερα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, την ψηφιακή εποχή που λιβανίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία, την εποχή δηλαδή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζούμε καλύτερα, να καλύπτονται οι ανάγκες μας και των οικογενειών μας σε Υγεία, Παιδεία, ελεύθερο χρόνο, να δουλεύουμε λιγότερο, να καρπωνόμαστε τα τεχνολογικά επιτεύγματα για μια πιο ποιοτική ζωή, αντιθέτως τα προβλήματά μας μεγαλώνουν και δεν καλύπτουμε τις ανάγκες μας, ενώ η εκμετάλλευση εντείνεται με την μεγαλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας στην παραγωγή, όπως με την τηλεργασία που μέσω αυτής επιμηκύνεται ο εργάσιμος χρόνος.

Αυτή την πραγματικότητα, που τη ζούμε καθημερινά και δεν φτιασιδώνεται ούτε με το πιο ευφάνταστο δήθεν ανθρωποκεντρικό προφίλ που μπορεί να πλασάρει η εργοδοσία, εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να την ανατρέψουμε ενωμένοι και οργανωμένοι μέσα από το σωματείο μας διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα και Συλλογική Σύμβαση για όλους στο ύψος των αναγκών μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ- ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ