ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΣΕ ΣΤΗΝ COSMOTE EVALUE

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις της παράταξης «Ενιαία Δύναμη»(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) του Πανελλαδικού Συλλόγου Cosmote Evalue που έπειτα από τις εκλογές-φιάσκο, με κρυφές συναντήσεις, χωρίς να πραγματοποιήσουν καμία γενική συνέλευση, χωρίς τη γνώμη των εργαζόμενων, διαμόρφωσαν «πλαίσιο» και υπέγραψαν ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει.

Αυτή η ΣΣΕ είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μια σειρά κατάπτυστων ΣΣΕ που υπέγραψαν οι δυνάμεις αυτές σε ΟΤΕ, Cosmote, Cosmote Technical Services και ΓΕΡΜΑΝΟΣ επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τον σκοπό για τον οποίο υπάρχουν που είναι πρακτικά να διαλύσουν κάθε κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, ακολουθώντας πιστά το γράμμα της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα η σύμβαση που υπέγραψαν στην Cosmote Evalue:

1. Αφήνει απ’ έξω 3.500 επινοικιαζόμενους εργαζόμενους μιας που η εργοδοσία και η διοίκηση του σωματείου δεν τους θεωρεί εργαζόμενους της εταιρείας
2. Μειώσεις μισθών για παλιότερους εργαζόμενους OTE και Cosmote
3. Καμία αύξηση για τους εργαζόμενους της Cosmote Evalue
4. Η δαπάνη φύλαξης τέκνων διατηρείται για όσους προέρχονται από OTE-Cosmote. Οι εργαζόμενοι της Cosmote-Evalue δεν την δικαιούνται
5. Μειώσεις προγράμματος flexi ευέλικτης πάγιας παροχής (κουπόνια) από 240€ σε 130€

Με λίγα λόγια το μόνο που κατοχυρώνει αυτή η κατάπτυστη σύμβαση είναι το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι που προέρχονται από OTE Cosmote, ώστε να γίνει αυτό που χρόνια επιδιώκει η εργοδοσία, να κλείσει η ψαλίδα προς τα κάτω. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους της Cosmote Evalue πρακτικά σημαίνει 130€ κουπόνια το χρόνο!! Αυτό παρουσιάζουν σαν νίκη χωρίς να ντρέπονται!

Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη! Είναι ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα!

Καλούμε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν σε αυτό το αίσχος που υπέγραψαν οι δυνάμεις της Ενιαίας Δύναμης, να μη νομιμοποιήσουν αυτή τη ΣΣΕ. Να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτούς που τους θέλουν αμέτοχους. Να γυρίσουν την πλάτη σε σωματεία που λειτουργούν ως βραχίονες της εργοδοσίας, όπως οι συνάδελφοι μας στη CTS που με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων έκαναν για πρώτη φορά γενική συνέλευση μετά από 50 χρόνια και οργανώνουν τον αγώνα για να μην περάσει στην πράξη η κατάπτυστη ΣΣΕ.
Καλούμε όλους του εργαζόμενους στην Cosmote Evalue να οργανωθούν και να δυναμώσουν το Σωματείο Εργαζομένων στην Cosmote Evalue Αττικής.

Το σωματείο που μετρά 3 χρόνια ζωής που δε διαχωρίζει εργαζόμενους σε επινοικιαζόμενους και μη, που έχει καταρτίσει μέσα από Γενική Συνέλευση με την ψήφο των μελών του σχέδιο ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων που με βάση αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Συγκεκριμένα, το σχέδιο ΣΣΕ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στην Cosmote Evalue ανεξαρτήτου μορφής απασχόλησης και αντικειμένου.
• Κατώτατος μισθός για εργαζόμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΔΕ) 1149€, για εργαζόμενο τεχνολογικής εκπαίδευσης(ΤΕ) 1337€, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης(ΠΕ) 1400€.
• Κατάργηση διαχωρισμού σε εργαζόμενους με σταθερή απασχόληση και ελαστικές μορφές
• Επιλογή σταθερής βάρδιας εγκύων και μητέρων
• Κάλυψη δαπάνης φύλαξης παιδιού για όλους τους εργαζόμενους

Το σωματείο που από την ίδρυσή του έχει δώσει μια σειρά μάχες με την εργοδοσία.

Θυμίζουμε ότι στις πρώτες του εκλογές ήταν οι δικηγόροι της εταιρείας χέρι -χέρι με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΕ (αυτοί που πλασάρονται τώρα ως Ενιαία Δύναμη) που έκαναν όλη τη βρομοδουλειά και με συκοφαντίες διέδιδαν ότι το σωματείο είναι παράνομο καλώντας τους εργαζόμενους να μην οργανωθούν σε αυτό. Είναι το σωματείο που στις 21 ημέρες απεργίας το 2019 ήταν κάθε μέρα στις απεργιακές φρουρές απαιτώντας να συζητηθεί η υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στην Cosmote Evalue χωρίς κανέναν διαχωρισμό.

Είναι το σωματείο που όλο αυτό το διάστημα βρέθηκε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που χρειάστηκε στήριξη, που τα μέλη του βγήκαν μπροστά και απαίτησαν να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους εν μέσω πανδημίας με παραστάσεις διαμαρτυρίας, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, καθημερινή παρουσία μέσα στα κτίρια.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκλογές στο Σωματείο Cosmote Evalue Αττικής. Εκλογές που θα διεξαχθούν δια ζώσης, με παρουσία στα κτίρια. Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε τα σωματεία και την λειτουργία τους. Ως ζωντανούς οργανισμούς που ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και πάνω από όλα βάζουν το συμφέρον τους και όχι τις ανάγκες της εργοδοσίας.

Και αυτό είναι που ενοχλεί και την εργοδοσία και τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ότι είμαστε ένα σωματείο που δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους και πετάει στα σκουπίδια κάθε διαχωρισμό που επιβάλλει η εργοδοσία. Διεκδικούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και δεν παζαρεύουμε πόσα θα χάσουμε. Δε δεχόμαστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέσα στην πίεση, στην εντατικοποίηση, 10ωρα και Κυριακές. Δεν πρόκειται θα δώσουμε τα μητρώα των μελών τους στο Υπουργείο Εργασίας, ούτε το προσωπικό εγγυημένης λειτουργίας σε περίπτωση απεργίας για να κάνουμε νόμο την απεργοσπασία.

Έχουμε ανώτερο όργανο μας την Γενική Συνέλευση, εκεί όπου μπορούν να συναντηθούν οι εργαζόμενοι, να εκφραστούν, να ανταλλάξουν γνώμη και πείρα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Cosmote Evalue να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν το σωματείο τους.

Κανένας μόνος του! Δυναμώνουμε το σωματείο μας! Γινόμαστε μέλη!

Δεν τους χαρίζουμε τίποτα! Οργανωμένοι και αποφασισμένοι με το σωματείο μας δεν κάνουμε βήμα πίσω και διεκδικούμε :

• Να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά. Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων.
• Κατάργηση όλων των διαχωρισμών σε παλιούς – νέους, επινοικιαζόμενους και μη. Να σταματήσει τώρα το αίσχος της επινοικίασης εργαζόμενων από τρίτες εταιρείες. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Cosmote Evalue
• Υπογραφή ΣΣΕ στην Cosmote-Evalue, για όλους τους εργαζόμενους που θα καταργεί τους διαχωρισμούς στην πράξη.