Δελτίο Τύπου:
Για την απόλυση συναδέλφισσας στο κτήριο του Μοσχάτου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εκτός από τα μέτρα προστασίας της υγείας μας από την ένταση της δουλειάς, τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο και οι αναρρωτικές άδειες.
Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέλφισσάς μας από το κτίριο του Μοσχάτου η οποία απολύθηκε καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση από την οποία ενημερώθηκε, είχε πολλές αναρρωτικές άδειες και δεν ήταν παραγωγική.


Η εργοδοσία, αφού λοιδόρησε και εκβίασε τη συναδέλφισσα ότι αν δεν σταματήσει να παίρνει αναρρωτικές ‘’θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες’’, την απέλυσε ενημερώνοντάς τη ότι δεν είναι παραγωγική.

Δεν εντυπωσιαζόμαστε που η εργοδοσία θεωρεί τα προβλήματα υγείας μας ως κόστος και ως εμπόδιο από το να δουλεύουμε σαν ρομπότ για να βγαίνουν οι στόχοι. Είναι πάγια τακτική της Cosmote -Evalue η στοχοποίηση συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς δεν θέλουν να πληρώνουν ούτε ευρώ για μέτρα προστασίας για την υγεία όλων μας. Αυτή τη φορά η εργοδοσία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, έβαλε χέρι στις αναρρωτικές άδειες που είναι δικαίωμα του εργαζόμενου όταν ασθενεί, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για παραπέρα χτύπημα της υγείας μας, μέσα από την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό προς παραδειγματισμό όλων των υπολοίπων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
STOP ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Πρόκειται για χυδαίο χτύπημα απέναντι στις ιδιαιτερότητες του γυναικείου οργανισμού, απέναντι στο δικαίωμα για επιπρόσθετα μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να έχουν οι γυναίκες εργαζόμενες ώστε να μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια χωρίς να επιβαρύνεται η υγεία τους.
Αν η εργοδοσία επεδίωκε την ισότητα και την εξέλιξη των γυναικών στην εργασία όπως προβάλλει σε διάφορα events, θα επέτρεπε συνθήκες δουλειάς που να παίρνουν υπόψη τον γυναικείο οργανισμό, θα επέτρεπε μεγαλύτερα διαλείμματα, εργασία σε κτίρια κοντά στον τόπο κατοικίας, μέτρα προστασίας από την ένταση της δουλειάς, γιατρό εργασίας σε όλες τις βάρδιες που θα έχει το ιστορικό των εργαζομένων, μισθό που να μπορεί να καλύπτει την επίλυση γυναικολογικών και άλλων προβλημάτων υγείας που μπορούν να λυθούν τον 21ο αιώνα. Αντί για αυτά και με τον αέρα που έχει δοθεί στους εργοδότες από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με πιο πρόσφατο το νομοσχέδιο για τις 13 ώρες δουλειάς, τη σήμερον ημέρα απολύεται γυναίκα ως μη παραγωγική επειδή αναγκάστηκε να παίρνει αναρρωτικές άδειες για να μην υποφέρει από γυναικολογικό πρόβλημα!

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η άθλια απόλυση της συναδέλφισσας και να επιστρέψει στο πόστο της.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταγγείλει στο σωματείο μας οποιαδήποτε αρνητική μεταχείριση απέναντι σε συνάδελφο με προβλήματα υγείας και όλοι μαζί να παλέψουμε για να μην περνάνε τέτοιες αθλιότητες. Όλοι μαζί να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας ως όρο για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στο μισθό και μέτρα προστασίας της υγείας μας.