ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό την κερδοφορία, καθώς φάνηκε για άλλη μια φορά πώς κυβέρνηση και διοίκηση ομίλου ΟΤΕ συντάσσονται στο να κρατάνε τους εργαζόμενους φτηνούς και ευέλικτους με μισθούς πολύ πιο κάτω του κόστους ζωής ώστε να εξασφαλίζουν κέρδη και ανάπτυξη για τους λίγους και εκλεκτούς.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Τους πανηγυρισμούς με τους οποίους η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού τους επιστρέφουμε και τους κάνουμε πολιτική τιμωρία για όλες τις κυβερνήσεις που μας έφεραν ως εδώ. Εμείς οι εργαζόμενοι της evalue ξέρουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει να ζούμε με μισθούς πείνας, να πληρωνόμαστε πιο κάτω ακόμα και από τον κατώτατο μέσα από την υποαπασχόληση του 6ωρου, να εξαρτάται ο μισθός μας από την παραγωγικότητα, το αν θα βγει ο μήνας από τα μπόνους και τα κουπόνια, όλα αυτά ως συνέπεια της ανυπαρξίας σύγχρονων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σε αυτό το αίσχος έχουν οδηγήσει όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που ο ένας ξήλωνε και ο άλλος έραβε το αντεργατικό πουλόβερ χρόνια τώρα, διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις, πάγωσαν τις τριετίες, έφεραν το δουλεμπόριο της επινοικίασης, κατάργησαν τη συλλογική διαπραγμάτευση του κατώτατου μισθού, ώστε αφού φτάσει ο κατώτατος μισθός στον πάτο, να πανηγυρίζουν μετά και να παρουσιάζουν ως κυβερνητικό κατόρθωμα ότι ο μισθός έφτασε στα επίπεδα του 2011 και ενώ ο πληθωρισμός στα βασικά αγαθά είναι 20%!

Σε αυτό το αντεργατικό έγκλημα πατούν οι εργοδοσίες και βαθαίνουν την εκμετάλλευση. Είναι φυσικό επακόλουθο λοιπόν στην ομιλία του προέδρου του ΟΤΕ οι διαχωρισμοί να ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο, να μη γίνεται ούτε λόγος για το πιο φτηνό εργατικό δυναμικό του ομίλου στην evalue, ενώ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους οι νέες συμβάσεις -με τις υπογραφές των ΄΄συνοδοιπόρων’’ στο κίνημα- περιλαμβάνουν πρωτοφανείς μειώσεις μισθών και ξήλωμα δικαιωμάτων που φτάνει μέχρι και την κατάργηση της αναγνώρισης των πτυχίων.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ουσιαστική αύξηση στο μισθό και σύγχρονες κατακτήσεις δεν πρόκειται να μας ‘’δώσουν’’. Η οργανωμένη πάλη μας είναι ο μόνος τρόπος για να τους αναγκάσουμε και να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν να έχουμε.

Οι συγκλονιστικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή στις απεργίες σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες 20 μέρες ως απάντηση στη δολοφονία στα Τέμπη, είναι το πραγματικά ελπιδοφόρο απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Μπροστά στο δίλημμα που μας βάζουν συνεχώς να διαλέξουμε ανάμεσα στα κέρδη τους ή τη ζωή μας, εμείς διαλέγουμε τη ζωή και τις ανάγκες μας, γιατί η ζωή μας δεν είναι κόστος. Αυτό εκφράστηκε και στις κινητοποίησεις και έδειξε τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν παίρνουν την απόφαση να παλέψουν και να εμπιστευτούν τα σωματεία τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη το βάζουν κάτω. Να δυναμώσουν χωρίς δισταγμό το σωματείο μας, να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση νέων αγώνων που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς στους χώρους μας, μέτρα προστασίας από τις επαγγελματικές ασθένειες, για ασφαλή μέσα μεταφοράς μακριά από τη λογική του κέρδους των επιχειρηματιών, για ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, για προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Για να δυναμώσει ο αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στο μισθό μέσα από υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για όλους.