ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ

Το σωματείο μας καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο κτήριο της Δάφνης, οι οποίες έχουν φτάσει σε σημείο ακραίας ανησυχίας για την ασφάλεια και τη ζωή μας.

Το εν λόγω κτήριο βρίσκεται υπό ανακαίνιση, με τις συνθήκες εργασίας μέσα και έξω να είναι απαράδεκτες. Σκαλωσιές, τσιμέντα, λάσπες, και οικοδομικές εργασίες έχουν καταστήσει τον χώρο ακατάλληλο για εργασία. Η είσοδος, πλέον, περιορίζεται σε ένα ασανσέρ αφού και αυτή ανακαινίζεται, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σήμερα (04/02), είχαμε ακόμα και το θέαμα ποντικιών που πλανιόνταν στο ασανσέρ μαζί με εργαζόμενους!!!

ΑΙΣΧΟΣ

                  Αναρωτιόμαστε:  ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τη μετακίνηση πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες, ακόμα και εξωτερικές; Τα λόγια είναι φτώχεια. Απαιτούμε τώρα τη μεταφορά των συναδέλφων σε άλλο κτήριο για τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες, όπου η ζωή μας είναι σε συνεχή κίνδυνο.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν άλλη μια ημέρα στο κτήριο της Δάφνης και να απαιτήσουμε ενωμένοι την άμεση μεταφορά μας. Το σωματείο μας θα καταγγείλει το θέμα στην επιθεώρηση εργασίας, στην πυροσβεστική, και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην αποδεχτούμε ως κανονικότητα αυτές τις συνθήκες.

Η ασφάλεια μας δεν παζαρεύεται. Αρνούμαστε να εργαστούμε υπό αυτές συνθήκες και απαιτούμε τώρα να μεταφερθούμε σε άλλο κτήριο.