ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 18/2 – 11:00Π.Μ. – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28/02

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των συναδέλφων μας στα έργα των πωλήσεων που συλλογικά διεκδικούν το δίκιο τους, αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες εργασίας.

Το σωματείο μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους όπως αυτά συνοψίζονται σε κείμενο υπογραφών που αποφασίστηκε ως μια πρώτη κίνηση διεκδίκησης. Τα αιτήματα βασίζονται σε κοινά προβλήματα όλων των εργαζόμενων στην Evalue σε όλα τα έργα, όλα τα τμήματα, όλα τα κτίρια πανελλαδικά. Σε κάθε κτίριο επιβάλλεται να οργανωθούν αγώνες για όλα αυτά.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28/1. Με αφορμή σχεδόν το διπλασιασμό των στόχων συγκριτικά με τα περσινά επίπεδα και τη μείωση μισθού που προωθείται μέσα από τη μείωση ή αφαίρεση των μπόνους – δεδουλευμένων των εργαζόμενων, βγήκαν στο φως μια σειρά ζητήματα:

  • οι εξαντλητικοί ρυθμοί δουλειάς
  • ο μισθός που για να ζήσουμε πρέπει να ανταποκρίνεται στο κόστος ζωής ανεξάρτητα από την παραγωγικότητα του καθενός
  • η αδιαφορία της εργοδοσίας για οτιδήποτε αφορά τις ανάγκες μας, από τον εξοπλισμό που έχουμε (ακουστικά με καλώδια ξεγυμνωμένα, σπασμένες καρέκλες, υποπόδια που δεν υπάρχουν κ.α.) μέχρι και τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας που είναι επιβλαβείς, με την ανυπαρξία του γιατρού εργασίας και ενώ εργαζόμενοι λιποθυμούν από την ένταση της δουλειάς
  • το κλίμα καθημερινών πιεστικών, αυταρχικών ή υποτιμητικών συμπεριφορών, μέσα από mail, meeting, προσωπικές συναντήσεις με managers
  • το καθεστώς της ενοικίασης που πρέπει να φύγει από τη μέση για να μη θεωρούμαστε αναλώσιμοι.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο όμιλος ΟΤΕ βγάζει δις από τη δική μας δουλειά και εμείς στην τσέπη έχουμε πεντάρες, και άμα βγάλουμε το μπόνους του μήνα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης που έχουν δεχτεί τα Εργασιακά όλο το προηγούμενο διάστημα, με πιο πρόσφατους τους νόμους Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για το ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση συγκροτημένων δικαιωμάτων που προχώρησαν όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα.

 

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Evalue να στηρίξουν με την υπογραφή τους την πρωτοβουλία των εργαζόμενων στις πωλήσεις ώστε να εκφραστούν συνολικά τα προβλήματα και οι αντιδράσεις μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μαζικοποιήσει το σωματείο μας και να είναι σε επαφή για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για μαζική απεργιακή απάντηση 28/2 ενωμένοι και με τους υπόλοιπους κλάδους σε κοινό συντονισμό και διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, απέναντι στην ακρίβεια και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας στις 18/2 στις 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου).