ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο κτήριο του ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 20/12, 14:00

Όλο μέλι – μέλι και από τηγανίτα τίποτα, μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι βεβαιώσεις της εργοδοσίας της E Value ότι δε θα πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που μεταφέρονται από την Project Solution (Manpower) στη Mellon.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στα χέρια μας ήρθαν οι νέες συμβάσεις που καλούμαστε να υπογράψουμε οι εργαζόμενοι όπου μας γυρνάει πολύ πίσω και τσεκουρώνουν έστω και αυτά τα λίγα δικαιώματα που είχαμε.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:
1. Για τόπο εργασίας…. όλη την Ελλάδα που σημαίνει ότι από τη μια μέρα στην άλλη ο εργοδότης μπορεί να μας μεταφέρει από την Αθήνα στην Ξάνθη και τούμπαλιν. Το ίδιο ισχύει για το ωράριο και την θέση εργασίας όπου με την υπογραφή της σύμβασης μας δεσμεύει να δουλεύουμε όσο θέλει, σε όποια θέση θέλει και όπου θέλει, εφαρμόζοντας στην πράξη κομμάτι του νόμου Χατζηδάκη.
2.Στο εδάφιο με τον μισθό ξεκάθαρα αναγράφεται ότι όσοι συνάδελφοι παίρνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό δεν πρόκειται να δουν αύξηση στον «αιώνα τον άπαντα» καθώς μέσα σε αυτόν ενσωματώνονται τυχόν επιδόματα (πχ γάμου, παιδιού κτλ) ή οποιαδήποτε άλλη αύξηση, αφού υπάρχει η λεγόμενη προσωπική διαφορά.
3. Οι συμβάσεις μας επιβάλλουν τη λεγόμενη «Υποχρέωση Πίστης» δηλαδή μας υποχρεώνουν να μην μιλάμε για την εταιρία χωρίς την άδεια τους. Προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μη μιλάμε για τις συνθήκες εργασίας, τα κακώς κείμενα, να μη διεκδικούμε και να συμβιβαζόμαστε στα λίγα που μας δίνουν. Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στην ελεύθερη και συλλογική έκφραση των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία μας, τις συνελεύσεις μας, τις δράσεις τους. Μας θέλουν να πειθαρχούμε στους δικούς τους κανόνες που υπάρχουν μόνο για να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία και την αύξηση των κερδών της επιχείρησης.
4. Ξεκάθαρα αναφέρεται ότι στις εγκαταστάσεις υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δήθεν για την πρόληψη παράνομων πράξεων, για εμάς όμως τους εργαζόμενους είναι γνωστή τακτική που ντύνεται με όμορφα λόγια για να μας κρύψει την αλήθεια: ότι μας ζητάν την υπογραφή μας και την συμφωνία μας ώστε ανενόχλητοι να μας παρακολουθούν, να καταγράφουν κάθε μας κίνηση ώστε να μας «νουθετούν» σύμφωνα με τις δικές του αξίες και τα δικά τους θέλω.
5. Βασικό στοιχείο είναι η αλλαγή στον αριθμό ενσήμων που πρόκειται να λαμβάνουν οι υπό μεταφορά εργαζόμενοι όπου από 25 το μήνα μειώνονται στα 23 γεγονός που αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.
6. Τέλος, αναφέρεται ότι ο εργοδότης έχει δικαίωμα να μας απολύσει χωρίς αποζημίωση αν δεν συμμορφωθούμε με ….. τις υποδείξεις, γεγονός που ανοίγει δρόμους ώστε να μας απολύουν χωρίς να δίνουν φράγκο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω χρόνια τώρα η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ προσπαθεί να τα εντάξει μέσα στις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Όλα αυτά που σήμερα καλούμαστε εμείς να υπογράψουμε είναι ακόμα πιο δυσμενή καθώς εντάσσονται σε ατομικές συμβάσεις δηλαδή σε μια σύμβαση κουρελόχαρτο που δεν κατοχυρώνει τίποτα άλλο παρά μόνο την ατομική διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με τον εργοδότη και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν αυτές τις συμβάσεις, να μην υπογράψουν τους απαράδεκτους όρους που σφίγγουν την θηλιά της εκμετάλλευσης γύρω από το λαιμό μας ακόμα περισσότερο. Δεν υποκύπτουμε σε κανένα deadline της εργοδοσίας, αντίθετα ενωμένοι θα κινηθούμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μας. Δε θα ανεχτούμε να γίνουμε μηχανές για να φέρνουμε κέρδη, να πιάνουμε στόχους και να μην έχουμε δικαιώματα και φωνή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν αλλά να δώσουμε δυναμικό παρόν την Τρίτη 20/12 και ώρα 14:00 στο κτήριο του Κεραμεικού ώστε από κοινού να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι δε θα συναινέσουμε στην σφαγή μας. Το σωματείο μας, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, θα μπει μπροστά ώστε να μην υπάρξει καμία χειροτέρευση των όρων δουλειάς.

Παίρνουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και εκφράζουμε μαχητικά την ανησυχία μας και την αγανάκτησή μας μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε δικαιώματά μας. Οι εργαζόμενοι στην E Value έχουμε πείρα από τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις το 2019, από τις κινητοποιήσεις όταν η εργοδοσία μετέτρεψε τις συμβάσεις μας από OTEplus σε Evalue με δυσμενής όρους. Εκεί οι αγώνες μας, η αντίδραση των ίδιων των συναδέλφων έβαλε φρένο στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Ταυτόχρονα κάνουμε το βήμα, δυναμώνουμε το σωματείο μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και την μετατροπή όλων των συμβάσεων απευθείας στην Cosmote – Evalue, δηλαδή την εταιρεία για την οποία πραγματικά εργαζόμαστε.

Διεκδικούμε την υπογραφή μιας Συλλογικής Επιχειρησιακής Σύμβασης εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς, με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα, σύμβαση που θα την επιβάλλουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εργοδοσία και θα είναι ασπίδα προστασίας για κάθε έναν από εμάς και όχι για τα κέρδη της εργοδοσίας.

Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει άμεσα τις απαράδεκτες συμβάσεις και να μη γίνει καμία αρνητική αλλαγή στις εργασιακές μας σχέσεις.

ΟΛΟΙ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 20/12 στις 14:00 στο κτήριο του Κεραμεικού