ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ SUPER MARKET

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Αγανακτούμε γιατί στα σουπερ μάρκετ, αλλά και σε άλλους χώρους του εμπορίου, κυριαρχεί η έλλειψη  μέτρων υγείας και ασφάλειας, η εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια. Είναι χώροι δουλειάς που μοιάζουν με  «υγειονομικές βόμβες» αφού  τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αλκοολούχα διαλύματα) δίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ οι πιέσεις και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας  κλιμακώνονται στους εργαζόμενους που δικαιούνται να κάνουν χρήση ειδικών αδειών.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην EValue που η εργοδοσία μετακυλά την ευθύνη της προστασίας από τον κορονοϊό ατομικά στον κάθε εργαζόμενο. Πρώτα βάφτισε την τηλεργασία ως το απόλυτο μέτρο προστασίας έπειτα μετέτρεψε την κατοικία μας σε τηλεφωνικό κέντρο –βέβαια με την χρήση  και το κόστος δικού μας υπολογιστή και δικτύου- και τέλος έδωσε οδηγίες για την παραγωγικότητα, αλλά και για την… «οριοθέτηση» της οικογενείας για να μην διασπάται η αποτελεσματικότητα της εργασίας.  Και στον δικό μας χώρο η εντατικοποίηση και η πίεση για τους στόχους και τους χρόνους βαράει κόκκινο, και πολλές φορές «ξεφεύγει» από το ωράριο εργασίας.

Όπως στην γνωστή αλυσίδα super market , έτσι και στην EValue,  συνολικότερα όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε δουλειά και πληρωνόμαστε στην ώρα μας και να χαμογελάμε. Τώρα με την πανδημία μας λένε να βάλουμε πλάτη για να περάσει και αυτή η κρίση. Δε θα το επιτρέψουμε.

Η πανδημία αποτελεί την αφορμή για κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, για αύξηση της εκμετάλλευσης , για το παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων μας τόσο στην EValue, oσο και στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων αλλά και συνολικότερα.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ