Ψήφισμα:
Καταδικάζουμε την βαθύτερη εμπλοκή της χωράς μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την μετατροπή της σε ορμητήριο των ευρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Συναδέλφισες & συνάδελφοι

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας στενάζουμε κάτω από τα οξυμένα προβλήματα που έχει επιφέρει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Από την μία οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με απολογισμό χιλιάδες νεκρούς, απροστάτευτοι απέναντι και στα πιο αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα γιατί η προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας είναι περιττό κόστος ενώ παράλληλα το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται από την εκτόξευση στις τιμές στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στο όνομα της πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης.

Στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος βλέπουμε να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων η κυβέρνηση έχει αναλάβει ρόλο πρωτοπαλίκαρου στην κόντρα μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας για τον έλεγχο των αγωγών και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Δεν χάνουν ευκαιρία κυβέρνηση και αστικά κόμματα να επισημαίνουν την αφοσίωση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την παροχή βοήθειας παντός είδους, από βάσεις και υποδομές μέχρι έμψυχο στρατιωτικό δυναμικό. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αντίθετα αξιοποιούνται για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περικύκλωση της Ρωσίας και μέσα από αυτό για την αναβάθμιση των ντόπιων εκμεταλλευτών μας.
Αυτοί οι ανταγωνισμοί είναι η αιτία που γεννά εξελίξεις όπως αυτή που παρακολουθούμε στην Ουκρανία με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν όλο και πιο δυνατά εγκυμονώντας τον κίνδυνο μίας γενικευμένης ανάφλεξης.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Όλες οι κυβερνήσεις όσο και η τωρινή της ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες αφού σταθερά εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό, η μία πιάνει το νήμα από εκεί που το αφήνει η προηγούμενη.

• Ξοδεύουν δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, υπερηφανεύονται για την πρωτιά της Ελλάδας σε εξοπλιστικές δαπάνες την ίδια ώρα που οι λαϊκές ανάγκες συνθλίβονται.
• Ξοδεύουν άλλα τόσα σε μαχητικά Rafale, φρεγάτες με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια της χώρας όταν όλα αυτά προορίζονται στην διατεταγμένη υπηρεσία των συμφερόντων του ΝΑΤΟ. Είδαμε τους Patriot που έστειλαν να μας φυλάνε από την Σαουδική Αραβία.
• Δίνουν γη και ύδωρ στους αμερικανοΝΑΤΟικούς έχοντας μετατρέψει την χώρα σε ορμητήριο πολέμου, τόνοι πολεμικού υλικού και στρατιωτικών δυνάμεων μεταφέρονται από την βάση της Αλεξανδρούπολης για να εξυπηρετήσουν την περικύκλωση της Ρωσίας.
• Βουτάνε μέχρι τα μπούνια στην εμπλοκή της χώρας με την ΝΔ να θέλει να παραδώσει επ’ αόριστον Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λιτόχωρο, Λάρισα και άλλες υποδομές ενώ ο «προοδευτικός» ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τα θεμέλια για την «νέα» Ελληνοαμερικανική Συμφωνία γκρινιάζει για τα ανταλλάγματα.

Όλοι μαζί περηφανεύονται πως όλα αυτά ενισχύουν την ασφάλεια της χώρα μας και την εθνική κυριαρχία όταν η Ρωσία δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι στόχος αντιποίνων εφόσον συνδράμει στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όταν ήδη έχουμε την απώλεια 2 Ελλήνων εν μέσω της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία.
Την ίδια ώρα οι πολεμικές ρητορείες και προετοιμασίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας κλιμακώνονται συνεχώς με επίκεντρο την Ουκρανία, με το φυτίλι του πολέμου έτοιμο να ανάψει και τον Ουκρανικό λαό, τους λαούς της ευρύτερης περιοχής να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά ο αγώνας για απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ούτε ο Ουκρανικός, ούτε κανένας λαός δεν έχουν λόγο να σκοτώνονται «για τ’ αφέντη το φαΐ», για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν την δύναμη να βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Απαιτούμε:
• Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
• Nα μην χρησιμοποιηθεί καμία Ευρωατλαντική υποδομή από το έδαφος της Ελλάδας για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
• Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα, να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
• Την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.