ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ζεσταίνει το σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Αφού έπιασε το νήμα της περιστολής των απεργιών από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται τώρα με έναν χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο – αντιγραφή του νόμου του 1971- να περιορίσει και να καταστείλει το βασικό  δικαίωμα του λαού και των εργαζομένων, αυτό των διαδηλώσεων, των κινητοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή που αναλαμβάνει καθήκοντα «ερμηνείας του νόμου». Κριτήριο είναι η «μη διατάραξη της κοινωνικό-οικονομικής ζωής» δηλαδή αν μια κινητοποίηση πάει κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που η εκάστοτε κυβέρνηση υπηρετεί, τότε μπορεί να κρίνεται παράνομη. Γι αυτό οι υγειονομικοί που ζητάνε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, οι «ήρωες με τις άσπρες μπλούζες» έγιναν ξαφνικά οι «κακοί που κάνουν διαδηλώσεις και ταλαιπωρούν τους πολίτες», σύμφωνα με την κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα  μέσα ενημέρωσης.  Γι αυτό στους χώρους δουλειάς  θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, για να εφαρμόζονται ανενόχλητα οι  δεκάδες αντεργατικοί  νόμοι.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει κατά την διάρκεια της καραντίνας, να φιμώσει δηλαδή τους εργαζόμενους, επιχειρεί να το κάνει αυτή την στιγμή που οι εργαζόμενοι νιώθουν τι σημαίνει κανονικότητα.

Αυτήν την κανονικότητα  ζούμε και εμείς  στην  Cosmote Evalue αλλά και συνολικότερα στον Όμιλο ΟΤΕ. Δίπλα στα 6ωρα, στους μισθούς των 400€ στην ενοικίαση της εργασίας, έρχεται να προστεθεί και νέα ευέλικτη σχέση εργασίας, αυτή της τηλεργασίας. Μας θέλουν ακόμα περισσότερο ευέλικτους, να μην ξεχωρίζουμε τον εργάσιμο από τον προσωπικό μας χρόνο, να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμοι και με το κόστος της υποδομής και  εξοπλισμού να πέφτει στις πλάτες  μας. Αυτήν την κανονικότητα  ζούμε και εμείς , χωρίς γιατρούς εργασίας μέσα σε ακατάλληλους εργασιακούς χώρους.

Δεν είναι τυχαία η στιγμή που φέρνουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων: είναι η στιγμή που κυριαρχούν  οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οι αναστολές συμβάσεων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η τηλεργασία. Για αυτό και θέλουν τους εργαζόμενους ακινητοποιημένους. Στον Όμιλο ΟΤΕ η εργοδοσία προχωράει ακάθεκτη στα σχέδια της για την δημιουργία νέων θυγατρικών όπου θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι από τα τεχνικά τμήματα, από τα τηλεφωνικά, από τα καταστήματα. Η αναδιάρθρωση αυτή του Ομίλου ΟΤΕ γίνεται για να είναι πιο ανταγωνιστικός, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την κερδοφορία του, ενώ οι εργαζόμενοι θα φορτωθούμε στις πλάτες μας νέα βάρη, καθώς νέα επίθεση στα δικαιώματά μας ξετυλίγεται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Να θυμίσουμε ότι : Όσοι επιχείρησαν ιστορικά να βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων έσπασαν τα μούτρα τους.  Το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ