Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Το σωματείο μας καταγγέλλει το νέο κρούσμα τρομοκρατίας, αυτή τη φορά στο κτήριο της Αθηνάς, όπου πρωτοπόρα συναδέλφισσα, μέλος της διοίκησης του σωματείου μας δέχτηκε απειλητικό warning letter δήθεν για λόγους παραγωγικότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία καταφεύγει σε τέτοια μέσα για να κάμψει και να τρομοκρατήσει εργαζόμενους που με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα αντιπαλεύουν τα οξυμένα προβλήματα, που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Έτσι δικαιολογείται το εξώδικο που έλαβε και η συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ, εκλεγμένη με τις ταξικές δυνάμεις ή ο οικονομικός στραγγαλισμός που επιβάλλεται σε άλλο μέλος του ΔΣ του σωματείου μας.

Όλα αυτά τα περιστατικά αποτελούν τη συνέχεια μιας προσπάθειας στην Evalue και συνολικά στον όμιλο ΟΤΕ να ποινικοποιηθούν οι αγώνες, η συλλογική και οργανωμένη δράση, ακόμα και η διαφοροποιημένη άποψη που δεν συμβαδίζει με το ξεζούμισμα που προωθεί η εταιρία.

Η συνάδελφος μας στην Evalue, πρωτοστατεί κάθε μέρα στον χώρο κόντρα στην πίεση και την εντατικοποίηση, κόντρα στην στοχοθεσία που μας ξεζουμίζει καθημερινά, ορθώνει ανάστημα απέναντι σε κάθε τακτική της εργοδοσίας που θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις που έχει κάνει το σωματείο μας για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που μας αφορά: για τις καλοκαιρινές άδειες στο έργο του 1555 που αρνούνται να δώσουν σε εργαζόμενους, για τα σπαστά ωράρια και τις υποχρεωτικές υπερωρίες στο έργο της ΔΕΗ, για τις δεκάδες μαύρες υπερωρίες που «γράφονται» εκτός ωραρίου με εργαλείο την τηλεργασία, για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, για τα κουτσουρεμένα διαλλείματα μέχρι τους μισθούς, τις ουσιαστικές αυξήσεις που χρειαζόμαστε σήμερα οι εργαζόμενοι και όχι τα ψίχουλα που μας δίνει κυβέρνηση και εργοδοσία, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καταργεί τους διαχωρισμούς που επιβάλλουν και δε θα διαιωνίζει τις δεκάδες ταχύτητες εργαζομένων, όπως οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στον Πανελλήνιο Σύλλογο.

Αυτή η ακριβώς η παρέμβαση, που υπερασπίζεται το δίκιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων μπαίνει στο στόχαστρο της εργοδοσίας και για αυτό προσπαθεί να μας φοβίσει, να κάνουμε πίσω και να δεχτούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας.
ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Αντίθετα η πρεμούρα τους να φιμώσουν κάθε πρωτοπόρα φωνή μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Γνωρίζουν ότι όσο δυναμώνει αυτή η φωνή, όσο πιο μαζικό και γερό γίνεται το σωματείο μας, τόσο πιο σκούρα θα τα βρίσκουν για να περνάνε την αντεργατική πολιτική που στόχο έχει να αυξάνει την κερδοφορία της Evalue και του Ομίλου ΟΤΕ συνολικότερα.

ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΗ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Evalue, τώρα με θάρρος να κάνουν το βήμα, να γίνουμε μέλη στο σωματείο μας και από κοινού να αντιπαλέψουμε τα προβλήματα. Με την συλλογική μας δράση, από κοινού, ενωμένοι και όχι ο καθένας μόνος του, έχοντας στο επίκεντρο του αγώνα μας πως θα βελτιώσουμε τους μισθούς μας, τις συνθήκες εργασίας συνολικότερα, πως θα υπογράψουμε και θα επιβάλλουμε μια ενιαία συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Evalue.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Γενική συνέλευση του σωματείου στις 09/06. Εκεί να βρεθούμε και να συζητήσουμε πως θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας.

ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ