H ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ “ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ”
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSMOTE E-VALUE
ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Cosmote – Evalue Ν. Αττικής συμπορεύεται μαζί με τα δεκάδες σωματεία που βροντοφωνάζουν και οργανώνουν την πάλη τους για να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά. Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας, δεν τους χαρίζουμε τα δικαιώματά μας, δεν τους χαρίζουμε τα σωματεία μας!

Σήμερα, όσο ποτέ, έχουμε ανάγκη για σωματεία που δεν θα παζαρέψουν πόσα θα χάσουμε και πόσα θα κερδίσουμε, αλλά θα διεκδικούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Σωματεία που δεν θα δεχτούν ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 10ωρα και Κυριακές. Σωματεία που δεν θα δώσουν τα μητρώα των μελών τους στο Υπουργείο Εργασίας, ούτε το προσωπικό εγγυημένης λειτουργίας σε περίπτωση απεργίας για να κάνουμε νόμο την απεργοσπασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο νόμος έκτρωμα της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις ανατροπές στους όρους δουλειάς μας έφερε ακόμα περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην ίδια τη λειτουργία των σωματείων, ώστε να περιορίσουν την αντίδραση και τον αγώνα των εργαζομένων. Βρήκαν και πάτησαν στους νόμους που με ζήλο έφερε τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες. Δεν μασάμε από τις αντιπολιτευτικές τους κορώνες, οι ίδιοι άνοιξαν το δρόμο, οι ίδιοι άλλωστε έχουν ψηφίσει και τώρα μια σειρά άρθρα του νόμου Χατζηδάκη.

Καμιά εμπιστοσύνη! Καμιά αναμονή!

Η απάντηση είναι μια…Σωματεία ζωντανά και μαχητικά, που να ενώνουν τον αγώνα των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο με τις πραγματικές μας ανάγκες στο επίκεντρο. Σωματεία που ανώτερο τους όργανο είναι η Γενική τους Συνέλευση, εκεί όπου μπορούν να συναντηθούν οι εργαζόμενοι, να εκφραστούν, να ανταλλάξουν γνώμη και πείρα. Σωματεία που δεν θα διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους και θα πετάνε στα σκουπίδια κάθε διαχωρισμό που επιβάλλει η εργοδοσία.

Τέτοιο σωματείο χρειαζόμαστε και στην Cosmote- Evalue!
Τέτοιο σωματείο υπάρχει στην Cosmote – Evalue εδώ και 3 χρόνια!

Αυτό το σωματείο επέλεξαν να αγνοήσουν οι δυνάμεις της ΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ και να συγκροτήσουν τον Σύλλογο Εργαζομένων Cosmote – Evalue, πετώντας τους εργαζόμενους από τρίτες εταιρείες εκτός! Προχωρώντας μάλιστα σε αρχαιρεσίες που μόνο ως τσίρκο μπορούν να χαρακτηριστούν, με 14 άτομα να αποφασίζουν για τη διεξαγωγή εκλογών και εφορευτικής επιτροπής και σε 6 μέρες τα μέλη του Συλλόγου να είναι πάνω από 1200, χωρίς συζήτηση και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, για την ένταξη του Συλλόγου στην ΟΜΕ και την εκπροσώπηση στην ΟΜΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η ενότητα που επικαλούνται, ως Ενιαία Δύναμη στο κοινό ψηφοδέλτιο ΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, είναι ενότητα των πλειοψηφιών τους για να πάνε να διαπραγματευτούν με την εργοδοσία Συλλογική Σύμβαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, με τους εργαζόμενους στο περιθώριο! Χωρίς κανένας εργαζόμενος να γνωρίζει το πλαίσιο διεκδίκησης, να έχει πει τη γνώμη του στη Γενική του Συνέλευση.
Αυτή την ενότητα που μας πλασάρουν τους την γυρνάμε πίσω!

Η ενότητα που θέλουμε είναι μεταξύ των εργαζομένων, χωρίς κανένα διαχωρισμό, που μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, τη Γενική Συνέλευση θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση στην Cosmote- Evalue για όλους. Κανένας εργαζόμενος που μεταφέρθηκε από τον ΟΤΕ και την Cosmote να μην επιτρέψει να υποστεί μείωση μισθού, περικοπή παροχών, αλλά ίσα ίσα αυτό να είναι η αφετηρία πάλης για την εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων προς τα πάνω.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Cosmote- Evalue N.Αττικής καλεί κάθε εργαζόμενο που προβληματίζεται και έχει αγανακτήσει με όλη αυτή την κατάσταση, να μην μείνει αμέτοχος!

Ερχόμαστε σε επαφή και γνωριζόμαστε με το σωματείο μας. Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ένα κλικ, δεν κερδίζονται με τους εργαζόμενους απομονωμένους και διαχωρισμένους.
Κανένας μόνος του!
Δυναμώνουμε το σωματείο μας! Γινόμαστε μέλη!

Δεν τους χαρίζουμε τίποτα! Οργανωμένοι και αποφασισμένοι με το σωματείο μας δεν κάνουμε βήμα πίσω και διεκδικούμε :

• Να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά. Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων.
• Μια ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ που θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.
• Κατάργηση όλων των διαχωρισμών σε παλιούς – νέους, επινοικιαζόμενους και μη. Να σταματήσει τώρα το αίσχος της επινοικίασης εργαζόμενων από τρίτες εταιρείες. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Cosmote Evalue
• Υπογραφή ΣΣΕ στην Cosmote-Evalue, για όλους τους εργαζόμενους που θα καταργεί τους διαχωρισμούς στην πράξη.